Kinek a sablon, kinek a tip

A műköröm fajtájának, az alapanyagnak a kiválasztása első sorban a használat körülményein és a körömmel kapcsolatos elvárásokon múlnak. Járjuk körbe röviden, hogy melyek az alapvető különbségek a Magyarországon legjobban elterjedt két technológia, a porcelán és a zselé között, illetve mikor kell vagy javasolt a tip!

Alma vagy körte?
A kezdő műköröm-használóknak fontos lehet – de más élethelyzet is megkövetelheti – hogy az épített műkörmöt „el is lehessen távolítani”. Lereszelni minden műkörmök építési technikát lehet. Újabban már kaphatóak oldószerek, melyek miden technikának saját oldószerrel leoldhatóvá teszik a műkörmöket, persze minden oldószernek van ható ideje.

Ha különleges formát szeretnénk, akkor a porcelán sokkal nagyobb mozgásteret nyújt, mint a zselé. A levegőre száradó tulajdonsága és az, hogy a munka során már elkezdi a keményedést, mind a körömformák terén, mind a díszítést illetően lehetőséget nyújt érdekes megoldások kipróbálására is. Igy a folyamatosan száradó porcelán anyagot lehet formázni térben is, így alakíthatunk ki különböző virágokat és figurákat 3D-ben.

Ugyanennek a gondolatnak a másik oldala természetesen a zselé is lehetőséget nyújt különféle díszítésekre. Zselékből is kaphatóak már különböző sűrűségű és különböző funkciókkal bíró zselék. Így a zselékkel is építhetők különleges díszítettségű extrém körmök.

Tip-top körmök
A tip dilemmáját a legtöbb esetben jó, ha a műkörmösre bízzuk  Akkor használunk tippet, ha sablon nem tudunk felhelyezni, mert a tipp egy ott maradó alátét és a körömhossz kialakításban segíti a szakember munkáját. Tippnek nincs tartásbiztosító funkciója.

Vannak akiket zavar, hogy a tipet ragasztóval rögzítik, tartanak tőle, hogy a ragasztó anyaga felszívódik a szervezetbe. A tip ragasztó egy speciális körömragasztó, mely nem károsítja a körömlemezt. A ragasztók összetételének folyamatos innovációja és az a tény, hogy nagyon keveset kell belőle használni. A tip a körömmel együtt természetesen lenő.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}