Kis karácsony, matt karácsony! Öt klassz matt manikűrtipp az ünnepekre

A matt körömlakk csak néhány évvel ezelőtt került be a köztudatba. Először mattító fedőlakkok segítségével tudtuk elérni a kívánt hatást, majd szépen lassan elkezdett bővülni az eleve matt felületet adó lakkok kínálata, s végül kiegészült a különféle különleges felületet és struktúrát adó termékekkel.
Bár a fényes felületű lakkok hatása valóban különleges és híven tükrözi az ünnep fényét és csillogását, a matt lakknak is meg van a maga varázsa. Tökéletesen alkalmas hétköznapi téli manikűrök és ünnepi szettek elkészítésére is, bízzunk benne!

Egyszerű karácsonyváró minta

Kétféle zöld lakk szükséges hozzá és néhány színes száraz glitter, a közepes méretből. A zöld lakkok közül az egyik legyen sötétebb, amolyan karácsonyfa-árnyalat, a másik legyen egészen világos, a másik árnyalattól nagy mértékben elütő. A sötétzöld lehet sima matt lakk, de ha találunk olyat, amely fémcsillámokat tartalmaz, homokfelületet ad vagy valami más miatt kissé csillogó, az ünnepibb hangulatot ad a manikűrnek.Fessük ki a körmeinket a sötétzölddel, kivéve a gyűrűsujjat. A sötét árnyalatok alá érdemes alapozólakkot tenni, mert befoghatják a körmöt, így ebben az esetben is járjunk el így. A gyűrűsujjra kerül a világoszöld árnyalat.
Ha megszáradt a gyűrűsujj alapflekkje, fogjuk megint a sötétzöld lakkot, majd egy középvastag ecsetet mártsunk bele és húzzunk a gyűrűsujjra egy egyre szűkülő cikkcakkot, amelynek talpa a körömvég felé néz, a csúcsa pedig a körömágy felé. Ez a cikkcakk lesz maga a karácsonyfa, stilizált, de nagyon hangulatos leképezéssel.

A glittereket ragasszuk a karácsonyfa ágaira és csúcsára, és már kész is a karácsonyváró hétköznapi minta.
Létezik egy ehhez hasonló minta, amely további csavart tartalmaz: a mattság mellett még negative space is. Alapozzuk le a körmöket selyemfényű alaplakkal. Ebben az esetben nem érdemes a magas fényre hajtani, mert összeütközésbe kerülhet a minta további csillogós elemivel.

A sötétzöld matt lakkal rajzoljunk háromszögeket a körmökre úgy, hogy a talpa legyen a körömvég, a csúcsa pedig valahol a köröm középpontjában vagy annál kissé följebb, a körömágy felé legyen. Töltsük ki a háromszög belsejét is a sötétzöld lakkal. Amikor megszáradtak a háromszögek, illesszük rájuk a glittereket.

Norvég minta matt verzióban

Tulajdonképpen, mivel pulóverről vett mintáról van szó, akár még kézenfekvő vagy éppen élethűbb is lehet a matt verzió. Az elkészítésben amúgy nincs különbség, bordó alapflekkre kerülhetnek a minták fehérrel. Érdemes kipróbálni, hogy mi a különbség, ha fényes festéket a végén mattítunk le, vagy kifejezetten matt „alapanyagokkal” dolgozunk.

Arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a sötét bordó alapon a fehér egy rétegben nem fog tökéletesen fedni, így kétszeri áthúzásra minimum szükség lesz.

Csendes éj

Keressünk valamilyen nagyon szép színárnyalatú, matt felületet adó sötétkék lakkot, amelyben vannak erősen csillogó csillámok, glitterek, kristályok. (Olyasmire gondolunk mint a Deborah Lippman Starlight sorozatában található sötétkék Lost in Space árnyalata.)

Vásároljunk fehér vagy ezüst hópelyheket formázó körömmatricákat és ragasszuk a teljesen megszáradt sötétkék körmökre. Ügyeljünk rá, hogy a matricák fényes felületűek vagy csillámlóak legyenek, hiszen a manikűr lényegét a matt sötétkék és a fényes vagy csillogó matrica kontrasztja adja.

Itt a piros, hol a piros

Viszonylag ritkán jut eszünkbe a piros lakk matt verzióban, pedig egyszerre vagány és elegáns, ünnepi és mégsem túlzó. A matt piros lakk az ünnep sziporkázó dekorelemeivel párosítva igazán izgalmas összképet mutat, igazi karácsonyváró, de még nem kifejezetten ünnepi kép.

A piros alaplakkot feldobhatjuk kis aranyfüsttel vagy különféle méretű glittereket tartalmazó porral, úgy, hogy csak a körmök végét mártjuk bele. Így a matt és csillogó kontrasztja feldobja a mintát, míg az arany vagy ezüst és a piros párosa már magában hordozza az ünnep fényét. Ez a minta felfogható kvázi franciának is, hiszen egyfajta körömlemez, más fajta körömvég a szerkezete.Pezsgő a körmökön

Keressünk egy pezsgőszínű körömlakkot, amely matt, homokos vagy valamilyen más, különleges struktúrájú felületet ad. Ha ilyesmit nem találunk, megpróbálhatunk bézs lakkot lemattítani, majd nagyon finoman becsillámozni, szigorúan színmentes csillámmal. Amikor megszáradt, többféle finisht is adhatunk a körmöknek: az egyikre fessünk több színben csíkokat, ezek lesznek a szerpetinek. A másikra pöttyözővel tegyünk eltérő méretű pöttyöket az előbbi színekkel, ezek lesznek a konfettik, a harmadikra pedig vigyünk fel színtelen, glittereket tartalmazó lakkot, ez lesz a pezsgő, ahogy a gyertyák fénye megcsillan a fölfelé úszó buborékokon.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}