Körmök a konyhából, azaz díszítsünk sóval, cukorral, tojáshéjjal 2.

Cukorművészet a körmökön. A cukorral való körömdekorálás nagyon hasonlít a sóval készült körömminta elkészítéséhez. Alapozólakkal kezdve fessük ki a körmeinket olyan színnel, amilyennel akarjuk.

Várjuk meg amíg megszáradnak a színes lakkok, majd egyenként vigyünk fel a körmökre színtelen lakkot és még a száradás előtt mártsuk finomított kristálycukorba. Laza mozdulattal bele is ütögethetjük a körmöt, csak arra vigyázzunk, hogy oldalirányú mozgatással ne karistoljuk össze a körömlakkot a kristályokon.

Ha kész, emeljük ki a körmöt a cukorból és puha ecsettel söpörjük le a körömágyról az odaragadt kristályokat. Végül színtelen lakkal kenjük át az egészet, hogy megelőzzük a lepergést. Minél hígabb lakkot használunk a tetejére, annál jobban megőrzi a felületi struktúrát, hiszen beszivárog a kristályok közé, kiadja az alakjukat.

Akár sóval, akár cukorral készítjük a manikűrt, érdemes kísérletezni. Próbáljuk ki, hogy a szeretett színeink közül melyiknek az árnyalatát, mélységét emeli ki a kristályos felszín. Teszteljük, hogy tűr-e ez a felületi struktúra mintákat maga alatt. Próbáljuk ki, hogy néz ki, ha mattító lakkal kenjük le a fölső védőréteget stb..

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Tojáshéj-hadművelet

Fújjunk ki pár tojást, majd a héjakat fessük be tojásfestő folyadékba merítve (ne felejtsünk el egy kis ecetet adni a folyadékhoz, hogy valóban szépen befogja a szín a héjakat). Választhatunk bolti festőkészletet is, de vöröshagymahéjjal és egyéb festőnövényekkel is szép színeket lehet elérni. Érdemes kipróbálni a márványos-kopottas eredményt hozó festést is.

Vegyük ki a tojásokat a folyadékból és hagyjuk megszáradni. Közben alapozólakkra vigyük fel a kívánt színt, ami természetesen jó, ha harmonizál a tojások színével. Hagyjuk megszáradni. A körömlakkos üvegcse segítségével törjük apróra a tojáshéjakat (ha akarjuk, keverhetjük is a színeket). Ha bejön ez a módszer, érdemes több tojást befesteni egyszerre, majd száradás után összetörni és úgy tárolni, akkor pillanatok alatt megvan egy ilyen körömminta elkészítése.

Egyenként kenjük át színtelen lakkal a körmöket, majd papírlapról szórjuk rá a tojáshéj-töretet. Igény szerint szórhatjuk sűrűbben, akár többször felcspippentve, vagy ritkábban, csak pár szemet egy körömre. A legvégén ismét kenjük át színtelen lakkal, hogy megelőzzük a lepergést.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}