Köröm hackek

Azaz hogyan oldjuk meg, ha nincsenek eszközeink vagy nem akarunk költeni rá.

1. Ha nincs más eszközünk hajgumival is segíthetjük magunkat a francia körömminta megfestésében. Először alapozzuk le az összes körmöt és hagyjuk megszáradni. Majd kössünk csomót a gumi közepére, a két hurokba bújtassuk be a festendő ujjunkat és a hüvelykujjat, és húzzuk feszesre a gumit az ujjak távolításával. A festendő körmön igazítsuk egyenesre a gumirészt (ne legyen megtekeredve), és húzzuk oda, ahol a körömvég határát szeretnénk, hogy legyen, majd fessük át a körömvéget a gumi mentén.

2. Ha nincs otthon körömnyomdánk, de van esetleg olyan lyukasztónk, ami formára vág (szívecske, napocska, hold stb.), akkor tudunk szép mintát festeni a körmeinkre úgy, hogy egy szikszalagot kilyukasztunk a lyukasztóval, rásimítjuk a befestett és teljesen megszáradt körmökre, majd a lyukat alaposan átfestjük a kívánt színnel. „Tunkoljuk” körbe belülről, hogy a lyuk széleire is egyenletesen jusson!

3. Ha kristályokat vagy glittereket szeretnénk egyenként a körmeinkre tenni, általában gondot okoz, hogyan fogjuk meg ezeket az apró és vékony dolgokat. Fogjunk egy puha szemceruzát, és határozott mozdulattal bökjünk az apróságokra, nagy valószínűséggel pont annyira fognak beleragadni, hogy letenni sem lesz nehéz őket.
Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

4. Készíthetsz magadnak körömnyomdát gumivégű ceruzák radírjainak megfaragásával. A legegyszerűbb példa a leopárdminta körkörös foltjának kifaragása, de igazából a lehetőségeidnek csak a fantáziád szabhat határt.

5. Finomabb mintákat, körvonalakat nem csak dekorlakkal készíthetsz el, próbáld ki a marker tartós filctollat (pl. Sharpie)! Számos különféle vastagságban és színben kapható, sőt arany és ezüst is létezik belőle!

6. Készíthetsz magadnak körömlakk-lemosó szivacsot, a tartósság kedvéért akár minden színnek külön (vagy világosabbaknak és sötétebbeknek külön), hiszen fillérekbe kerül ezen a módon: bébiételes üvegbe helyezz el a hosszanti tengelye mentén feltekert mosogatószivacsot. Önts rá körömlakklemosót, tedd rá a tetejét és forgasd meg, hogy mindenhova jusson. A használat úgy történik, hogy beledugod az ujjad a szivacs-csiga közepébe, és vársz egy kicsit, amíg a lemosó átitatja a lakkot, majd ha szükséges, kicsit dörgöld hozzá a szivacshoz a körömöd, hogy maradéktalanul lejöjjön a festék. Ha elkoszolódik, szed ki, tekerd fel a másik irányból is, ha ott is piszkos lesz, cseréld le.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}