Körömápolás tavasszal

Egyértelmű, hogy a kezek és a körmök ápolása minden évszakban fontos. Nem szabad elfeledni azonban, hogy a tél elmúlásával a bőrödnek is új kihívásokkal kell majd szembenéznie. Mielőtt azonban erre fókuszálnál, érdemes egy kis regenerációval kezdeni a folyamatot, hiszen a hideg, száraz levegő erősen igénybe veszi ezt a területet is.
A kesztyűk már a fiókban és hamarosan a hosszú ujjú ruhadaraboknak is búcsút inthetsz. Ezért nem mindegy, hogy a szabadon maradó felületek hogyan festenek. Ha a kézfejed száraz és repedezett, akkor célszerű azonnal cselekedned. Ám egy kis kényeztetés akkor is jár, ha nem olyan rossz a helyzet, mivel az alapozás a jó munka kulcsa.

Ideje felébredni a téli álomból

Egy előzetes felmérés sokat segíthet, hogy mire lesz majd szükséged. Ha a zimankó nagyon megviselte a bőrödet, akkor egy paraffinos kezelés sokat segíthet a dolgon. A paraffin ugyanis csökkenti a gyulladást és az esetleges repedéseket is képes helyreállítani.Gyengék és töredezésre hajlamosak a körmeid? Alkalmazz egy kis tengeri sót! Ráadásul ezt az értékes anyagot kétféle módon is hasznosíthatod.

A száraz sóval dörzsöld át a kézfejeidet és a tenyereidet, hogy eltávolíthasd az elhalt hámsejteket. Ezzel új életet lehelhetsz a bőrbe. A másik lehetőség, hogy feloldod a sót egy kis meleg vízben. Ezután áztasd bele az oldatba a kezeidet 20 percre, hogy megszabadulhass a nem kívánatos szennyeződésektől és értékes tápanyagokhoz juttasd a körmeidet.

És persze ne feledkezz meg a krémezésről sem. A hidratálás ugyanis évszaktól és időjárástól függetlenül szükséges ahhoz, hogy megelőzhesd a kiszáradást és az ezzel járó esetleges viszketést.

Ápolás belülről

Ahhoz, hogy a bőr és a körmök egyaránt ápoltak és ellenállóak lehessenek szükség van a megfelelő táplálásra is. Mit jelent ez? Hogy el kell látnod a szervezetedet azokkal a vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy a fentieket képes legyen biztosítani.És hogy melyek azok az összetevők, amelyekre szükséged van a jó megjelenéshez? Egyrészt szükséged lesz aminosavakra, amelyek képesek javítani a köröm szerkezetét. Emellett hatékony segítőtárs lehet még a cink és a ginseng gyökér is, amelyek elsősorban a haj és a körmök anyagcseréjéért felelősek.

A vitaminok szedése mellett sokat tehetsz a külsődért azzal is, ha egészségesen étkezel. A jól működő szervezet ugyanis nem csak jó közérzetet biztosít, de pozitív hatással van a külső jegyekre is, mivel azok a belülről érkező táplálás hatására erősödnek meg. Ezzel ráadásul ellenállóbbá is válnak a környezet hatásaira, mint a hőmérséklet vagy a különböző szennyeződések.Ha körültekintő vagy és gondoskodsz a rendszeres ápolásról, azt meghálálják majd a körmeid és a bőröd is egyaránt. Ezzel ráadásul nem csak a remek megjelenésed lesz biztosítva, de ha jársz körmöshöz, vagy szeretsz otthon alkotni, akkor a manikűrözés folyamata is egyszerűbbé válik majd. Erős körömre ráadásul építeni is sokkal könnyebb, hogyha a műkörmök felé húz a szíved.

A folyamatos gondoskodással továbbá megelőzheted a későbbi problémákat is. A hidratált és jól táplált bőr például nehezebben szárad ki, így nem kell majd kellemetlen tünetektől szenvedned, amelyek ráadásul nem is túl esztétikusak. Gondolkodj inkább előre és mindig tökéletes lehet a külsőd.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}