Körömdíszítés az akrilon túl

Talán a fémes lakkok divatja hozta magával, talán az, hogy a szépen kidolgozott fém díszek elegánsabbak és mutatósabbak a műanyag dolgoknál, de az is lehet, hogy az egyszerű felhasználás volt az oka annak, hogy ilyen népszerűek lettek – mindenesetre a fém körömékszer óriási népszerűségre tett szert mostanában.

Számtalan változatának száma még most is folyamatosan növekszik, egymás után jelennek meg a piacon a merészebbnél-merészebb, rafináltabbnál-rafináltabb körömékszerek.

Fém körömdísznek, vagy körömékszernek általában azokat a termékeket nevezzük, amelyek az aprócskától a teljes körmöt lefedőig terjedhetnek méretben (sőt azon túl is), gyakran foglalnak magukban kristályokat, de a legfőbb ékük a festett vagy natúr ezüst/arany felület. Lehetnek bizsuk, de természetesen lehet kapni nemesfémből készült körömdíszeket is.
Ezek felhelyezése a körömre történő ragasztással történik – vagyis a körömgyűrűket nem sorolom ide.

A körömékszerek többet nyújtanak mint egy egyszerű beépíthető kristály, hiszen fém alkatrészeikkel valóban ékszerekre hajaznak. Ugyanakkor a felhelyezésüket gyakran a leglaikusabb körömfestő is el tudja otthon végezni, hiszen vagy a lakkba kell beilleszteni őket, vagy a megszáradt lakk tetejére felhordott ragasztóréteg tartja helyén az ékszert.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Nem váltja ki a körömfestést

A körömékszer nem takarja el a körmöt, hiszen vagy kisebb mint az, vagy bonyolult formájú, így nem takar homogénen, vagy áttört. A feladata nem is lehet a takarás, hiszen a célja a fény emelése – emiatt általában inkább visszafogott, a leggyakrabban csak egy-egy körömre alkalmazzák egy kézen.

Ami a formákat illeti, a körömékszer nem csak vastagságával lép ki a harmadik dimenzióba, hanem gyakran előfordul, hogy lógó-mozgó alkatrészei is vannak: befoglalt kő, lánc stb. Gyakori a kővel sűrűn kirakott fazon, illetve az áttört felület, amelyet azért kedvelnek az alkotók, mert látszik alatta a festett köröm is.
A nagyon merész verziók egy az ujjra felhúzott gyűrűhöz kapcsolódó lánccal kötik össze a körömékszert.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}