Körömfehérítés házilag

A fogfehérítés teljesen elfogadott dolog manapság, szinte hozzátartozik – ha nem is napi, de a néhányhavi – higiéniához. Természetes is, hiszen a fogaink a legszembetűnőbbek amikor találkozunk, beszélgetünk valakivel, és nagyon fontos az első és a sokadik benyomás szempontjából is, hogy szépek és ápoltak legyenek.

Aki gyakran és/vagy rendszeresen festi a körmét, és/vagy szereti a sötét színeket, az tudja, hogy legalább akkora probléma a körmeink sárgulása és/vagy elszíneződése, és nagyon nehéz megfelelő ellenszert találni rá. Az elszíneződésért nem mindig a körömfesték a hibás, ha dohányzunk, előfordulhat, hogy a nikotin lerakódik a körömben, és a körömfestés még fokozhatja ezt (a lakkréteg miatt nem tudnak megfelelő tempóban kopni a körömlemezkék).

Minden esetben bátran használjunk köröm-buffert, amellyel úgy csiszolhatjuk meg a köröm felületét, hogy nem sértjük fel és nem vékonyítjuk el a körömlemezt.

Citrommal

Vágjunk félbe egy citromot, majd tálka felett tartva a kezünket, a citrom vágott felével alaposan kenjük át a körmeinket, végül csavarjunk rá bőven levet. Sőt, ha az összes körmünket alaposan bekentük, végül csavarjuk a tálkába a fél citrom teljes tartalmát, és áztassuk benne a kezünket még 5 percig. Végül öblítsük le folyóvíz alatt.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Fogkrémmel

Egy evőkanlányi fogkrémet (ilyen célra különösen ajánlják a fehérítő fogkrémeket) keverjünk el egy teáskanálnyi frissen facsart citromlével. Ecset segítségével kenjük a masszát a körmünkre és várjunk 10-15 percet. Végül mossuk le langyos vízben, alaposan keféljük közben át a körmöt.
Fogkrémet egymagában is használhatunk, úgy, hogy egy elhasznált fogkefével egyenként a körmökre kenjük (a köröm alá is) és alaposan átsikáljuk, majd folyóvíz alatt lemossuk.


Szódabikarbónával

Két teáskanál szódabikarbónát keverjünk el egy teáskanál citromlével. Kenjük a masszát a körmeinkre masszírozzuk el, hiszen ez radírként is kiválóan funkciónál, hagyjuk hatni néhány percig, majd folyóvíz alatt mossuk le, körömkefe segítségét is bevetve.

Ecettel

Öntsünk tiszta ecetet egy kis tálba, majd egy-két percig áztassuk benne a körmeinket.

Áztatás után mindig vigyázzunk a körmeinkre, egyrészt, mert felpuhulnak,  másrészt a mélységében tisztító vegyületek átmenetileg sérülékennyé tehetik a körömszerkezetet is!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}