Körömfestés tökéletesen

Számos mintát leírtunk már ezeken a hasábokon, voltak köztük olyanok is, amelyek az egész körömfelületet betöltő, ún. „felület minták”, és olyanok is, amelyek különféle eszközökkel (vékony ecset, pontozó eszközök, nyomda stb.) készített figuratív vagy nonfiguratív, esetleg ismétlődő minták, „pingálmányok” voltak. A legtöbb mint alapja, mindkét csoportból az alapszín, vagyis egy homogén, egyenletesen felvitt színes lakkréteg.

Ezért nagyon fontos kitérni arra, hogy hogyan készül profi módon a homogén körömfestés, azaz az egyenletes felületű, lyuk-, csík- és sérülésmentes, mindenhol egyforma vastag fedőlakk. Ennek alapja – bármilyen technikát alkalmazunk is végül – a bőséges mennyiségű festéket hordozó ecset (ha kiemeljük az ecsetet az üvegből és vízszintesen tartva magunk elé emeljük, láthatjuk, hogy pár pillanat múlva „kihasasodik” lefelé a festék), és a lapos ecsettartás, amelynél az ecset és festett kéz alatt található felület által bezárt szög kisebb mint 40 fok. Mindkét esetben az elkészült festékréteg körvonalát utólag gömbölyű végű vékony ecsettel tudjuk javítani, amelyet körömlakklemosóba mártogatunk, majd végighúzzuk vele a festés széle és a körömágyunk közötti „mezsgyét”.

Többféle technikai is létezik, nézzünk egy rövid áttekintést!

  1. söprögetős

Ennek a technikának az alapja az, hogy nem hosszú ecsetvonásokkal, hanem nagyon gondosan lehelyezett, de rövidke mozdulatokkal dolgozunk. A körömágy közelében helyezzük le az ecsetet, olyan közel, amennyire szeretnénk, hogy a festék közel érjen hozzá. A lehelyezett ecsetről pár pillanatig hagyjuk lecsurogni a festéket, majd söprögető mozdulatokkal elkezdjük lefelé, vagyis a köröm külső vége felé teríteni azt. Így haladunk végig a köröm teljes szélességén és hosszúságán is. A széleken a söprögető mozdulatok segítségével precízen tudjuk kialakítani a festés körvonalait. Ezzel a technikával gyakran nem kell második réteg.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció
  1. „long line”

Ez a technika pont az ellenkezője az előzőnek. Itt is nagy szerepe van a bőséges festékmennyiségnek. Ugyanúgy kezdjük mint az előzőnél: a körömágy közelében letesszük az ecset hegyét, de most egy picit oda is nyomjuk, hogy az ecset szőre szétterüljön. Persze csak kissé fog ez látszani, nem kell nagyon drasztikus mozdulatokban gondolkodni. Ügyeljünk az ecset szögére is! Ezzel a legyezőszerűen szétterült ecsettel két hosszanti vonással be tudjuk fedni a körmöt, majd egy harmadik vonással középen áthúzzuk a két vonás találkozási vonalát is. A „vonások” elkészítésekor mozgathatjuk az ecsetet is, de ha biztosabbnak érezzük úgy a kéztartást, rögzítsük az ecsetet tartó kezünket és a festett kezet mozgassuk alatta.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}