Körömkarkötő az idei nyár slágere

A körömékszerek alkalmazása nem újdonság az elmúlt évek divatjának területén. Találkoztunk már körömkristályokkal, és a 3D díszek különféle foglalatba ágyazott kövekként, gyöngysorként, láncokként megjelenő formáival. Az ékszerek és a körmök évek óta közelítenek egymáshoz, ennek jegyében formálódtak az elmúlt évek legformabontóbb trendjei is, a körömágy-tetoválás, a számtalan, minden percre kiterjedő gyűrűhordás divatja is.
A legújabb trend, a körömkarkötő a mesebeli lányhoz hasonlóan hoz is újdonságot meg nem is. Ötvözi a 3D-s körömdíszítések alkalmazását a körömgyűrű ráutalásos megjelenésével, szintén évek óta jelen levő körömdíszítő csíkminta-divatot a körömlánc alkalmazásával, vidám, játékos minimalizmust a gazdagodó díszítésekkel.

A körömkarkötő tulajdonképpen nem ékszer, csak olyan mintasor, amely megidézi egy vagy több karkötő látványát a manikűrben. Legyen az fém láncsor vagy bőrszíj, esetleg cérnaszál, amelyen kiegészítő „charm”-ok lógnak, többsoros gyöngy vagy más.

A körömkarkötő tulajdonképpen csak a látvány koppintása, sok esetben sematikus ábrákkal. Erre szolgálnak a különféle fém színű dísz ragasztószalagok vagy a körömlakkba ágyazott cérnaszálak, amelyek mellé illeszthetjük a karkötő fémdíszeit, sokarcú charmjait.

A körömkarkötő-trendben az a jó, hogy illeszkedik egy másik divatirányzathoz, amely évek óta egyre erősödik a manikűr terén. Ez az egyszerű vonalak használatának trendje, gondoljunk csak az ún. körömkontúr festésre, amely a köröm hosszanti felezővonalára húzott egyszerű vonal, vagy éppen a francia minta azon változatára, amelyben a mosolyvonalra ragasztanak egy keskeny díszcsíkot.

A körömkarkötő minta változatos, nem csak abban a tekintetben, hogy nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, hanem abban az értelemben is, hogy ugyanazokkal az eszközökkel akár minden körmön eltérő mintát állíthatunk elő, dinamikussá téve így az egész manikűrt. Nyáron akár többféle színben is használhatjuk a karkötő alapját képező csíkokat vagy láncokat, így a végeredmény vidám és színes lesz. Jól megválogatott díszekkel vagy fokozhatjuk a bohém hippihatást, vagy elvihetjük az egészet elegáns irányba is (pl. arany fémdíszekkel).

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}