Körömkontúr az új őrület!

Vicces, amikor a világ legegyszerűbb dolgait – amelyeket valljuk be még hibának is könyveltünk el időnként – feltalálják, nagydobra verik és őrületté nyilvánítják. Ilyen a körömkontúrnak nevezett egyszerű trükk is, amelyet biztos hogy nagyon sokan alkalmaznak már a lakkozás kezdete óta.

Mi a körömkontúr lényege?

Az, hogy a körömlakkot nem a köröm teljes szélességére visszük fel, hanem egyenes vonalakat húzva lakkozunk, és a köröm peremén húzódó sávot kihagyjuk. Ebben az esetben a köröm formájának torzulásait, a különböző ujjainkon található körmök különbözőségét ellensúlyozhatjuk. A hosszanti csík a köröm közepén optikailag nyújtja a körömlemezeket, keskenyebbé teszi őket, így a körömkontúrt alkalmazóknak igazi „entellektüell” körmük lesz, feltéve ha megfelelően sötét körömlakkot használnak.

A körömkontúr előzményei

Mi is írtunk már itt a blogon arról, hogy a körömlakkozásban egyre nagyobb teret hódítanak a polgárpukkasztó trendek. Ezek közé tartoznak azok a minták, amelyek natúr alapon egyetlen csíkból állnak keresztben vagy hosszában, egyetlen pöttyöt tartalmaznak a körmök különféle szegleteiben.

A köröm hosszában húzott vonalat nyugodtan tekinthetjük a körömkontúr előszelének, bár az utóbbi esetében azért több csíkról van szó.

A körömkontúr válfajai

A trend világa a körömkontúr tárgykörébe sorolja azokat a mintákat is, amelyek valamilyen színes alapon a köröm közepén végighúzódó fő motívumot tartalmaznak. Így a világosabb alapon különféle színű hosszanti csíkok is kontúrnak számítanak, hiszen ugyanazt az optikai hatást ezek is képesek elérni a körmeinkkel.

Már estélyi hangulatba hajlik a körömkontúrnak az a változata, amely mélylila alapon fekete csíkot vagy éppen hosszanti, csepp alakú rátétet tartalmaz.

A körömkontúr úgy is elképzelhető, hogy csak az egyik oldalon hagyjuk meg a „szabad teret”, azaz az egyik körömszél felé elcsúsztatjuk a sötét és emiatt feltűnő sávmotívumot. Így pl. a fentebb említett lila-fekete mintában úgy néz ki, mintha a fekete fedőfesték alól „kibuggyanna” a lila festék.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}