Körömminták diplomaosztóra 1.

A ballagásokon túl vagyunk már, de előttünk van a másik nagy iskolai ünnep, a diplomák kiosztásának ceremóniája.

Ha iskolásként vagyunk érintettek ezeken az ünnepségeken, ma már szinte természetes, hogy a nagy esemény előtt legalább két héttel már időpontunk van a műkörmöshöz, de szüleink jól emlékeznek rá, hogy húsz évvel ezelőtt még festett körömmel tilos volt ilyen alkalmakra diákként betenni a lábunkat. Használjuk ki hát a lehetőségeinket, és válasszunk a stílusunkhoz – na és persze a ruhánkhoz – illő körömmintát, és nézzük meg, talán még mi magunk is el tudjuk készíteni.

A visszafogottság jegyében

Körömminták diplomaosztóraIdén a visszafogottság nem jelent egyenlőséget a maradisággal vagy a szürke kisegérséggel, hiszen az egyik legfontosabb trend a természetesség. Mindannyian tudjuk, hogy a természetes smink kívánja a sminkestől a legnagyobb felkészültséget, de szerencsére ez nem feltétlenül jellemző a körömmintázásra.

Ha nem akarunk hivalkodó manikűrt, még akkor is elég sok lehetőség közül választhatunk. Egyrészt alapozhatunk a természetes, illetve halvány/pasztell színekre. A tejeskávé, a porcelánrózsaszín, a halvány babakék idén óriási divat. Választhatunk fehéret alapszínnek, hiszen az nagyon elegáns, különösen, ha csillogó vagy fémes részletekkel (4+1 felosztásban pl. glitteres köröm szerepelhet a színesek mellett) egészítjük ki. Természetesen nem kell pőrén hagyni a sima egyszínű flekkeket sem, alkalmazzunk strasszokat, köveket, az ünnep fényét emelendő.

Készíthetünk 5+1-es felosztást úgy, hogy az egyforma színre kifestett körmeink mindegyikén csak 1 követ helyezünk el (pl. Marilynnél vagy kockánál az egyik külső sarokba, mandula körmöknél a körömtő közepén), kivéve a gyűrűsujjat, amelyet mondjuk a hosszanti felezővonalnál, vagy a cuticula mentén végigrakunk strasszokkal. Idén egyre nagyobb teret kap a 3+1+1-es felosztás, ha ilyet szeretnénk, a fent leírtakat fejlesszük tovább azzal, hogy beillesztünk egy fémes vagy csillámos körmöt a sorba.

Az 5+1 úgy is működik, ha egyformára festett körmeink egyikére (pl. gyűrűsujj) valamilyen mintát nyomdázunk fehérrel, esetleg csipkével borítjuk vagy egy visszafogott matricát teszünk rá.

Válassz gél lakk színt a diplomaosztódra!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}