Körömminták Halloweenre 1.

Az elmúlt pár évben – bár hazánkban nincs hagyománya – Magyarországon is egyre népszerűbb a Halloween ünnepe, azaz a halottak-napi fekete humorú bolondozás. Erre az ünnepre sok helyen partyt rendeznek, ahova beöltözve (jelmezben vagy az alkalomhoz illő furcsa, dekadens toalettekben) illik megjelenni.

A Napnál is világosabb, hogy ezekhez a szettekhez hozzáillő körömfestés dukál, ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

Ne tököljünk, töközzünk!

A Halloween egyik védjegye a tökből faragott, rémisztő arcú lámpás, azaz jack-o-lantern. Morcos arcát könnyű megfesteni, csak a megfelelő narancssárga (töksárga) színt kell kiválasztani hozzá. A mintához fekete színre is szükség lesz, a szemek és a száj kialakításához.

Fessük a körmöt egyszínű narancsra, majd rajzoljuk meg a szemek háromszögét feketével, végül rajzoljuk meg a szájat egyszerű cikkcakkvonallal.

Második lehetőségünk már átmenetet képez a koponya és Jack feje között. Egyszerű narancssárga alapra a szemeket nem teljes háromszöggel, csak két „cakk”-kal (vagy „cikk”-kel, azaz kacsacsőrrel) rajzoljuk meg. Az orr helyét szintén egy a száj felé álló kacsacsőr jelzi. Végül a fogsort több, egymás mellé húzott párhuzamos képviseli.

Ez a minta akkor néz ki a legjobban, ha a párhuzamosok a körömvégre esnek, a „cakk”-ok pedig szintén a körömvég felé nyílnak.

Koponyát úgy is rajzolhatunk, ha fekete alapszínre először egy fehér színű oválist rajzolunk, erre jön a két szemüreg nagy sötét foltja, az orrüreget két rövid párhuzamos csík jelzi, majd a fogsort egy vízszintes egyenessel stilizáljuk, amelyet sűrűn egymás mellett elhelyezett párhuzamos vonalak kereszteznek.

Nagyon menő idén, ha nem rajzolunk arcot, csak a stilizált fogsor emlékeztet a rém-arcokra. Nagyon ötletes, ha például egy francia festés határvonalára helyezzük a „fogsort”, vagyis: színezzük nude színre vagy kenjük be színtelen lakkal a körmöket. A körömvégeket fessük ki pl. tökszínnel (ez szintén utalás). A két szín találkozásának határát húzzuk át vékony fekete vonallal, majd sűrű párhuzamos fekete vonalakkal húzkodjuk át teljes szélességében.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}