Körömminták Halloweenre 2.

Véres jelenetek - Korábban már volt szó a körmökön játékosan lecsurgó színes csíkokról, most ezt a festésmódot fordítjuk egy kicsit komolyabbra

Ha vérvörössel készítjük, olyan hatást érhetünk el, mintha belőlünk folyna a vér, vagy éppen széttéptünk volna valakit – attól függően, hogy melyik irányból vezetjük a csurgást.

Halloween

Világos és sötét alapra is tehetjük a vércsíkokat, világosnak érdemes nude vagy színtelen alaplakkot használni, a sötétnek a fekete a jó, de akkor olyan árnyalatú legyen a piros, ami erősen elüt tőle, de még közel áll a vérvöröshöz.

Fessük ki az alaplakkal a körmöket, majd hagyjuk megszáradni. Ha eldöntöttük, hogy a körömnek melyik végére tesszük a vér „forrását”, akkor azt a részt fessük vörösre (keskeny sávban a cuticula mentén, vagy egy vékony francia körömvégnek megfelelően).

Ez után fogjunk például egy plextűt, és ezt mártogassuk a vörös körömfestékbe, és egymás mellé (részben egymást átfedő) sorban pöttyök lehelyezésével rajzoljuk meg a vércsurgást, párhuzamosan a köröm hosszával. Ha elég bő festéket használunk, a cseppek szépen összefolynak egy vonallá. Érdemes a végső cseppet kissé nagyobbra csinálni, és a vércsíkok közül az egyiket hosszabbra, a másikat rövidebbre festeni.

Pókhálós, de nem poros

A Halloween-hez kapcsolódó rémisztgetés újabb fő alakja a pók és a pókháló, mint a boszorkányok és szellemek legfőbb kísérője. Pókhálót rajzolhatunk egyszerűbben és bonyolultabban is, nézzük!

Az egyszerű pókháló egy nagy nyolc ágú csillagból készül. Rajzoljuk meg a csillagot úgy, hogy húzunk egy vonalat, arra merőlegesen még egyet, majd a kilencven fokos szögek felezőit is megrajzoljuk mindkét irányban. Ha ez kész, akkor megrajzoljuk a pókháló íveit is, csillag szárai által befogott háromszögekbe, több körben. Mivel a pók a hálóját általában a sarokba szokta rakni, a legjobban akkor mutat, ha a köröm sarkába rajzoljuk, úgy, hogy csak egy része látsszon.

A másik lehetőség, ha tűtechnikával rajzoljuk, ez egy picikét bonyolultabb, de kifinomultabb, viszont kisebb képet ad. Alapozzuk le a körmöket, majd cseppentsünk rá egy jó nagy fekete foltot, és még száradás előtt egy kisebb fehéret, majd egy még kisebb feketét. Rögtön fogjunk egy tűt, és a középpontból kiindulva „húzzuk ki” a csillag 8 szárát. Így a fekete körök pereme megível és kirajzolja a pókháló alakját.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}