Körömminták kismamáknak

Ha eldöntöttük, hogy festeni fogjuk a körmünket a várandósságunk során, akkor vessük bele magunkat a sűrűjébe! Sok nő a terhesség bizonyos időszakaiban sokkal nőiesebbnek érzi magát mint korábban vagy éppen a nőiség másik oldalát tapasztalja erősebben, mint máskor.

Ez hasonló ahhoz, amikor felszabadultnak érezzük magunkat, fürdőzünk a ránk törő élményekben és érzelmekben, amelyeket kifelé is meg akarunk jeleníteni. Hát ne fogjuk vissza magunkat!

A felszabaduló szeretet, a megtalált harmónia és az átalakulóban lévő hormon-háztartás érdekes dolgokat tud kihozni belőlünk. Így az egyikünk egyre emelkedettebb irányba megy el és rózsaszín körmökre kis talpakat és monogramokat fest/festet.

Aki a légies, könnyed, emelkedett dolgokat kedveli ebben az időszakban, válassza a porcelános vagy pasztell színeket, azok közül is a világosabbakat, a díszítések terén pedig maradjon a nonfiguratív indáknál, virágoknál, tollpihéknél, esetleg a légies ombre csillámoknál. Jó megoldás az is, ha nem teszünk mintát minden körömre, hanem a jól bevált 4+1 felosztást választjuk.

Esetleg egy aprócska rajzot teszünk minden körmünk egyik sarkába. Mindehhez kiváló az aránylag rövid sima francia alap.

Másból éppen ebben az időszakban bújik elő nagy vehemenciával a dögös nő, így vörös körmökkel és testre simuló ruhákkal hódít, ilyen lehengerlően kifejezve tomboló energiáit. A vadóc kismamáknak javasoljuk a feltűnőbb színeket, a nagyobb mintákat, amelyek megválogatása a ruhatár viszonylatában történik (mert ugye cél, hogy ne kelljen sokszor változtatni rajta).

A merészebbeknek ajánljuk a többszínű francia festést, vagy a negative space színes franciát, amelynek alapszíne a natúr alapozólakk és csak a körömvég kap színes vagy színes-csillámos festést. Kiváló választás a vibráló pink vagy az élénk, már-már türkizbe hajló kék, ha esetleg a babánk nemét is kommunikálni szeretnénk.

Természetesen e két csoport között még számtalan árnyalat és átmenet létezik. Ha például egyébként nem volt körömfestős a kismama és most is mondjuk csak azért jut eszébe, mert a várandósságtól törékeny lett a körme, akkor szépen manikűrözött rövid körmökre is csodásan mutat a gél lakk. Ez is lehet egyszínű vagy mintázott, igény szerint.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}