Körömminták mikulásra 1.

Nem sokkal vagyunk túl Halloween ünnepén, ami annak ellenére szivárgott be hozzánk, hogy az eredetének semmi köze sincs a magyar kultúrához.

Mikulás körömdíszítés

Valószínű, hogy ennek oka az ünnep furcsasága, frissessége, illetve a lehetőség, hogy szokatlan, sőt formabontó megjelenéssel jelenhessünk meg.

Közeleg a Mikulás, és bár ez nálunk is régi hagyomány, mégis kezdenek átszivárogni az angolszász kultúrából egyes szimbólumai és eszközei, így például a cukor-rúd, a Candy Cane, amely a körömdivatban is megjelenik jellegzetes, szivárványos-csíkos kinézetével. Többféleképpen is elkészíthetjük ezt az egyszerű mintát, mindkét technikával megismerkedtünk már korábban is.

Candy Cane körömminta

A ragasztószalagos módszer során alapozzuk le a körmöket a Candy Cane színeihez választott két szín egyikével (ez alapból a piros és a fehér). Érdemesebb a fehérrel alapozni, mert fölülre kenve áttetsző lehet, vagy nagyon sok rétegben kell felvinni. Szóval, ha az alap megszáradt, átlósan ragasszunk rá keskenyebbre és szélesebbre vágott ragasztócsíkokat. Fontos, hogy eltérő legyen a szélesség, hisz ez adja a minta életszerűségét. Majd a ragasztószalagok felett húzzuk rá a másik szín rétegét, ha kell kétszer is menjünk át rajta. Pár perc szikkadás után (de ne várjuk meg amíg megszárad!) húzzuk le óvatosan a ragasztókat, majd vigyünk fel átlátszó fedőlakkot.

A water marble módszerhez is kell ragasztószalag: érdemes az ujjvégeket alaposan bebugyolálni, úgy, hogy csak a körmök maradjanak ki. Kell egy műanyag tál vízzel, és a két választott szín. A víz felszínére cseppentünk ezekből felváltva, úgy, hogy a lebegő folt közepére engedjük mindig a következő cseppet.

Amikor már sok egymást váltó réteg van, fogjunk egy fogpiszkálót, és a szabályos kört tetszés szerint húzgáljuk szét. Válasszunk egy tetszetős, íves helyet, a vízfelszínnel párhuzamosan nyomjuk bele a vízbe a körmöt. Mielőtt kihúzzuk a vízből az ujjunkat, egy narancsfapálcával szedjük le a festékréteget a víz felszínéről. Ha kész minden ujjunk, vigyünk fel színtelen fedőlakkot.

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}