Körömmintázás eszköz és kézügyesség nélkül

Számos körömmintázási lehetőséget megosztottunk már ezen a helyen, igyekeztünk csupa olyan dolgot összegyűjteni, amelyet bárki el tud akár saját magának is készíteni. Ugyanakkor el tudjuk fogadni azt is, hogy a kézügyesség nem mindenkinek sajátja, így előfordulhat, hogy vannak köztünk olyanok, akik örülnek, ha a lakkozást elfogadhatóan megoldják, nem hogy még mintázzanak is rajta.

Nekik hoztunk egy olyan mintát, amelyet akár rontásnak is hihetnénk első ránézésre, mégis vagány és merész körömfestést adnak ki a végén.

Néhány héttel ezelőtt említettünk már egy ilyen technikát, amikor két egymástól nagyon elütő árnyalatú réteget kenünk a körmünkre (természetesen csak az első száradása után tesszük fel a másodikat, és érdemes a világosabbat alulra tenni), majd a még meg nem száradt felső rétegbe összegyűrt folpack-gombócot nyomkodunk óvatosan. Érdekes, gyűrt anyag-szerű lesz a végeredmény.

Daktilopaint

Ugye tudjuk, hogy mindannyiunknak egyedi az ujjlenyomata? Így hát egyedi lesz a körömfestésünk is, ezen a nagyon egyszerű módon: Kenjünk fel egy egyszínű alapréteget a körmünkre. Amikor ez megszáradt, a másik kiválasztott színből cseppentsünk egyetlen cseppet üveg, vagy kemény (nem gyűrődő) fólia, esetleg műanyaglap felületére.
A jobb kezünk mutatóujját jó erősen nyomjuk bele a cseppbe, hogy a festék nagy részét kiszorítsuk alóla, majd egyetlen határozott mozdulattal nyomjuk az ujjlenyomatunkat a hüvelykujjunk közepére.

 

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Haladjunk ugyanígy végig a bal kezünk összes ujján, majd folytassuk a jobb kezünkön, ehhez természetesen a bal kezünk mutatóujját használjuk. Végül óvatosan mossuk le a lakkot az ujjbegyeinkről. Ha nem óhajtunk minden ujjunkkal belemászni a festékbe, kipróbálhatjuk azt is, hogy minden ujjunk körmére a másik kezünk vele szemben levő azonos ujjának lenyomatát tesszük.

Fontos, hogy az alapréteget alaposan hagyjuk megszáradni, mert az ujjunkkal széttrancsírozhatjuk a még képlékeny réteget. A végén érdemes fedőlakkal összefogni és tartóssá tenni az eredményt.

Attól függően, hogy milyen színpárokat választunk (vagy adott esetben több színt), egészen más hatásokat érhetünk el. Fehér alapon piros ujjlenyomat álarcosbálban horrornővérke jelmez kiegészítője lehet, vagy Halloween-party kiváló kiegészítőjeként funkcionálhat.
Hasonló hatást érhetünk el világoskék alapon sötétkék vagy fekete ujjlenyomatokkal csak ekkor inkább boszorkányos megjelenést ad.
Világos (pl. napsárga) alapon többféle színű piros, kék, zöld, vagy pasztellszínekben ragyogó ujjlenyomatok hippis, vagy kislányos hangulatot kölcsönöznek a körmöknek. Ebben az esetben minden ujjlenyomat esetében meg kell várni a tökéletes száradást, mielőtt újabbat nyomunk rá.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}