Körömsmink az új kihívás!

Biztos ti is hallottatok már a különféle „100-as kihívásokról”, amelyek hónapok óta lázban tartják a világot. Különféle bloggerek és vloggerek szerepet vállaltak abban, hogy teszteljenek kozmetikai eljárásokat és termékeket, nem is akárhogyan: százszorosan. Mit is jelent ez? Száz réteg alapozóval kezdődött, majd száz réteg pakolással folytatódott, és bizony volt olyan (méghozzá férfi!), aki a 100-szoros gyantázást is bevállalta.

Persze nem csak kozmetikai téren megy a 100-szoros kihívás, hiszen vannak már száz réteg ruhát próbálók, 100 napos boldogság-kihívók is stb...

Ami minket érint, az a sminkkészlettel történő körömfestés-kihívás, amelyre számos próbálkozás született, ezek egy részét a youtube-on is meg lehet tekinteni. Az alapozó, szemceruza, szemhéjfesték, szempillaspirál (sőt műszempilla!) alkalmazásával elkészített „sminkek”, hát hogy is mondjuk... érdekesek.

Lássuk közelebbről is, hogyan készül egy körömsmink! Alapozásul bőrmattítót alkalmazunk vékonyan, erre jól fog tapadni a folyékony alapozó. Érdemes az alapozót két rétegben kenni, hogy szépen fedjen. A lealapozott körmökre a mintát – többek között – folyékony szemhéjfestékkel készíthetjük el. Rajzolhatunk negative space mintákat, készíthetünk színes végű franciát, vagy amit a fantáziánk diktál. Előfordulhat, hogy a színes rétegből is érdemes több réteget felvinni, hogy szépen fedjen.

A minta körvonalait, hogy határozottabban elkülönüljön a környezetétől, kihúzhatjuk szemhéjtussal. A szemhéjtust – lévén ez is folyékony – alkalmazhatjuk önmagában is a minta elkészítésére, főleg, hogy ebből is létezik többféle színű. Ha elkészültünk a minta felfestésével, az utólagos dekorálást végezhetjük por alakú szemhéjfestékkel, kisebb-nagyobb glitterrel.

Akik igazán elvetemültek, nem érik be a körmeik sminkelésével, nem állnak meg, amíg az egész kezük feje nem csillog-villog a sminktől. A kézfej sminkeszközökkel történő „kezelése” amúgy is egyre nagyobb divat manapság, hiszen számos optikai trükk van, amellyel a kezünk hibáit és hiányosságait elfedhetjük.
Vigyázat, a körömsmink nem kifejezetten tartós, így táskába nyúlni, hajba túrni szigorúan tilos vele!

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}