Körömtrend a kifutóról: száraz festés

A londoni divathét slágereként robbant be a köztudatba a száraz festésnek nevezett körömminta-őrület. A száraz festés nem csak egy újabb technika, hanem annak a divatvonulatnak is része, amely polgárpukkasztó kinézetével szembe megy a „tökéletesen nett vagyok” mindent elborító, hamis látszatával.

A száraz festésben pont az a jó, hogy lehetetlen elrontani, hiszen a lényege pont a rendezetlenség. Ugyanakkor – mivel egymásra festett rétegekkel dolgozik – szabadon alakítható, felülfesthető, ha úgy érezzük, elrontottuk, mást szeretnénk.

Fekete - rózsaszín lakkzselé

A száraz festésben nincsen semmi ördöngösség, hiszen csak annyiról szól, hogy a körömfestés felső rétegét lehúzott ecsettel készítjük el, ezért nem kapunk összefüggő réteget, hanem szakadozott ecsetvonásaink alatt kilátszik az alatta levő réteg is. Persze ehhez nem húzzuk végig az ecsetet a köröm felszínén, mint a normál festésnél, csak könnyedén hozzá érintgetjük és picit elhúzzuk, így érjük el azt a látványt, hogy a lehelyezésnél egy nagyobb folt látszik, majd vékonyodó fésűfog-szerű forma rajzolódik ki.

Számtalan variációs lehetőséget rejt ez a technika, attól függően, hogy milyen színeket, milyen hatású lakkokat használunk és hogy sikerülnek a száraz festés ecsetvonásai.

A punk hatás eléréséhez világos alapon sötét színnel dolgozunk, így feltűnő eredményt kapunk, amely töredezettségével a „repedező lakkok”-hoz hasonló hatást ad ki. Tovább is bonyolíthatjuk: ha alapnak valamilyen komoly technikával (pacsmagolás, pettyezés, water marble) készítünk felületet (persze továbbra is világos, élénk színekkel), majd az egészet „bemocskoljuk” egy sötét színnel készített száraz festéses réteggel, akkor zavarba ejtően „antiromantikus” hatást érhetünk el.

Ugyanakkor a metálos vagy gyöngyházas lakkok használata esetén a száraz festéssel kiemelhetjük a színeket, térhatást adhatunk vagy éppen a színváltós látványra erősíthetünk rá a száraz felülfestéssel. Arany alapra felvitt különféle színű holografikus körömfestékekkel „galaktikus” hatást érhetünk el.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}