Különbségek és hasonlóságok a gél-lakk és a műköröm között

A gél-lakk kifejlesztése előtt az ápolt és mutatós körmök kialakítására nagyjából a lakkozás és a műkörömépítés/ragasztás volt a lehetőség. Vannak olyan előnyök, amelyeket ma is csak a műköröm tud, de vannak olyan tulajdonságok, amelyekben a gél-lakk élvez előnyt a műkörömmel szemben.

A gél lakkal nem lehet hosszabbítani és formázni a körmöket. A gél-lakk egy a körömlakkhoz hasonló állagú anyag, amelyet lámpázás segítségével köttetnek meg. Maga a zselélakk vastagabb réteget képez a körmön mint a sima körömlakk, de önmagában tartása nincs, azaz nem alkalmas arra, hogy a természetesen meglévőnél hosszabb vagy éppen más formájú körömlemezeket alakítsunk ki a segítségével. Ez az „előjog” továbbra is a műkörmöké.

A műkörmökre általában nagyon kell vigyázni, különösen akkor, ha hosszúak és/vagy hegyesek. A beakadó műkörmök könnyen letörnek. A zselélakkal ugyan nem lehet hosszabbítani a természetes körmön, de attól nem kell tartani, hogy használat közben megsérülne vagy lepattogzana.

A műkörömnek két változatát ismerjük, az épített (porcelán, zselé) és a ragasztott (műanyag tip) műkörmöt. Ezek segítségével igény szerinti hosszúságú és formájú körmöket alakítanak ki a szakemberek, majd ezek felületét szakszerű lépésekben megfestik számunkra. A gél lakk használata olyan egyszerű, hogy otthon is nyugodtan használható, ha ügyelünk arra, hogy pontosan betartsuk a lépéseket.

A műköröm tartóssága igen hosszú, sőt, ha megfelelően vigyázol rá, nem is kell leszedni és újraépíteni, csak folyamatosan tölteni, ha lenő (persze ez a tip-re nem vonatkozik, hiszen azt újra kell ragasztani, ha lenő alatta a köröm). Az eltávolítás a tipnél és a zselélakknál a legegyszerűbb, hiszen azokat csak le kell oldani, míg az épített műkörmöt teljes egészében le kell reszelni a körmökről.

A műköröm mindegyik fajtája természetesen lakkozható és igény szerint újrafesthető. Az épített körömlakk esetén, az elkészítés során lehetőség van 3D-s díszeket elhelyezni a műköröm anyagában, sőt arra is mód van, hogy a porcelán vagy zselés műkörömre gél-lakkot tegyenek.

A zselélakkba önmagában is illeszthetőek díszek, a különbség az, hogy az épített körömbe általában nyers díszeket tesznek, hiszen később jön a lakkozás, míg a zselélakkba olyan díszeket illesztenek, amelyekre legfeljebb egy színtelen fedőréteg jön a fixálás kedvéért.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}