Le a csillámokkal!

Nagyon sokat beszéltünk az elmúlt hetekben a nagyon divatos holos-homokos, glitteres, csillámos és egyéb strukturált felületet és különleges látványt adó lakkokról. Ezeknek az újdonságoknak a látványa szép, de eltávolítani őket egy igazi rémálom. Nézzünk erre egy „hivatalos” és egy házi verziót, hogy hogyan tudnánk megkönnyíteni a csillámos lakkot szeretők dolgát!

Peel off, azaz lehúzható alaplakkok

Talán a körömlakklemosók elkerülésére, talán a szinte lemoshatatlan csillámos és glitteres lakkok eltávolításának megkönnyítésére találták ki a nagy gyártók a lehúzható alaplakkot. Ne reménykedjünk, hogy ez bármennyiben is egészségesebb összetétellel rendelkezne, mint a hagyományos körömlakkok (lehet még egyáltalán ilyet mondani?).

Az eltávolítása úgy történik, hogy nem kell hozzá külön vegyszert használni, hanem a körömágy mentén valahol felpiszkálva elvileg egészben, vagy nagyobb darabokban lehúzható a körmökről.

Ez igazi álom a glitteres körömlakkok használata esetén, bár néhány hátránya van: ha körömlak-lemosóval próbáljuk lemosni, egy gusztustalan nyúlós trutyi lesz a vége, amit ugyanolyan nehéz eltávolítani, mint a glittereket, csak ezt a ragacsosság miatt.

Ha lehúzzuk a lakkot a köröm felső rétegéről, óhatatlanul „viszi magával” a felső szarutréteget. Ez részben nem baj, hiszen a körömlakk alatt a körömlemez nem kopik úgy, mint csupaszon, normál használat esetén. Ugyanakkor, ha sérülés keletkezett a köröm felületén, akkor belekapaszkodhat akár a külső rétegbe és lehúzhatja, azt, ami viszont csak akkor „múlik el”, ha lenő a körmünk.

 

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Házi peel off alaplakk

Egy amerikai körömmániás blogban olvastam, hogy a leányzó PVA azaz polivinyl acetate ragasztóval kente be a körmeit alapozólakk helyett. Ez egy vizes alapú barkácsragasztó – arról nem tudunk nyilatkozni, hgy a PVA ragasztó kontra körömlakk, mint vegyianyagok közül melyik nyerné meg a mérgezőségi versenyt – amely a tubusból kinyomva fehér, majd a száradás során áttetszővé válik.

A legkönnyebben úgy lehet felvinni, ha kiürült körömlakkos üveget acetonnal kimosunk, majd beletöltjük a ragasztót és saját ecsetjével hordjuk fel. A blog hozzászólásainak tanúsága szerint kiválóan működik, csak meg kell várni, amíg a ragasztó teljesen megszárad a körömlakk felvitele előtt.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}