Légy szupertrendi: negative space körömminták 1.

Új idők divatja: negative space. Ti már tudjátok miről van szó, hiszen többször is írtunk az idei év nagy felfedezéséről és felkapott trendjéről.

A negative space (magyarul talán ellentér, negatív tér lehetne a legjobb elnevezés) annak a divatirányzatnak a terméke, amely egyszerre kívánja a körömminták és persze a divat területén megjeleníteni a természetességet és a merész trendeket.

Kicsit hasonlít ez a körömminta azokhoz a divatos ruhákhoz, amelyeket „villantósnak” nevezünk. A köldököt, derékvonalat, csípőt olyan módon megmutató ruhadarabok, amelyekből mintha ki lenne vágva egy rész, pont azt a hatást keltik, mint a negative space körömfestés.

A másik gyorsan teret nyerő divatirányzat, amelyhez kapcsolni lehetne, a bandage stílus. Vagyis azok a ruhák, amelyek széles „szalagokból” (a bandage magyarul fásli vagy pólya) készülnek, nagy kiterjedésű anyagdarabok helyett. Ezek a csíkokból szabott vagy a szabásvonal mentén haladó, azt kihangsúlyozó sávokkal ellátott szettek azoknak a körömmintáknak a megfelelői, amelyek széles sávokból állnak össze.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Nézzünk néhány negative space körömmintát!

Természetesen minden festés megkezdése előtt érdemes alapozólakkot használni, hiszen a negative space-ben erős színeket használunk, amely megfoghatja a körmöket. A fényes alapozólakknak amúgy is fontos szerep jut a negative space mintában, hiszen kivillan a színes sávok, csíkok és flekkek alól.

Negative space alapok
A legegyszerűbb negative space minták úgy készülnek, hogy a köröm egy részét letakarjuk valamivel (cellux-szal, vékony körmös ragasztócsíkkal), és a fennmaradó részt lefestjük erős színnel (pl. feketével).


Tehát: fogjunk egy cellux-darabot, és a csücskét illesszük a holdunkra úgy, hogy a hegye a körmünk vége felé mutasson. Fessük feketére a fennmaradó részt, majd a teljes száradás előtt szedjük le a celluxot. Így egy a körmünk végének közepe felé mutató hegyű háromszög maradt negatívban.


Ugyanezt elkövethetjük „pozitívban is”, azaz két ragasztócsíkot tegyünk a körmünkre úgy, hogy a körömágyunknál a fent leírt háromszöget hagyják csak szabadon, így végül ennek a területét festhessük le.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}