Légy szupertrendi: negative space körömminták 2.

Folytassuk negative space körömminták leírásával. Alapok folytatás. A háromszöget tehetjük a köröm másik végére is, azaz a körmünk vége lesz ebben az esetben a háromszög talpa. Ugyanígy elkészíthetjük negatív és pozitív háromszöggel is.

Következzenek kissé bonyolultabb minták!

Először is szükséged lesz gél lakkra.

Kereszt: cellux-szal és körmösboltokban kapható keskeny ragasztócsíkkal is dolgozhatunk. A cellux szalagját félbe kell vágni, igyekezzünk egyenes vonal mentén megtenni ezt. Ragasszunk keresztet a körmünkre, majd fessük ki a választásunk szerint vagy a belsejét vagy a külsejét (ez persze csak párhuzamosan illesztett vékony ragasztócsíkkal megy).

Ha a belseje lesz a negative space, akkor ne felejtsük el keretezni a végén, illetve ha a belsejét festjük ki, gondoljunk arra, hogy ne fessük végig a csíkot a körömszélekig, hanem egyenes vonallal „vágjuk el”.

Cikkcakk minta: ebben az esetben a félbe vágott celluxot vagy az egymással párhuzamos, kb. 2-3 mm távolságra elhelyezett vékony ragasztócsíkokat halszálka formában tesszük le a körömre, majd minden második sávot festjük be.

Keresztben vagy hosszában elhelyezett sáv: a körmünk felezővonalánál helyezzük el a félbevágott celluxot vagy a vékony ragasztócsíkokat, és a rajta kivüleső részt festjük be.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Pepita vagy káróminta: ez picit nehezebb ha cellux-szal szeretnénk elkészíteni. Vékony ragasztócsíkkal egyszerűen egy a körmök sarkától a körömágyak sarkáig vezető keresztet ragasztunk és az egymással szembe eső mezőket kitöltjük színnel. Cellux-szal az előző cikkben leírt háromszög-elkészítési móddal tudjuk megcsinálni ezt a mintát, háromszögenként. Természetesen csak az első teljes száradása után tudjuk elkezdeni a másodikat.

Hosszanti csíkok: a félbevágott cellux két csíkját, vagy a vékony ragasztószalag két pár csíkját egymással párhuzamosan helyezzük a körömre, függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan. Minden második sávot fessük be!

Extra tippek
Nagyon mutatós tud lenni, ha fényes alapozólakk helyett csillámos vagy holografikus lakkal alapozunk. Így a kivillanó rész mélységet kap, és a csillogás még jobban kihangsúlyozza a két lakk kontrasztját.
Nyugodtan használjunk több színt! Az egyik flekk ilyen, másik olyan, és  vidám lesz a végeredmény!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}