Lehet-e otthon gél lakkozni?

Sokszor halljuk, hogy a gél lakkozás szakértelmet igényel, és csak képzett körmössel érdemes megcsináltatni. Ennek ellenére valószínűleg mindenki látott már példát a környezetében arra, hogy valaki magának készítette a gél lakkot, és mégis jól nézett ki az eredmény, nem lett semmi problémája belőle.
Ezek után persze joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mennyi igaz abból, hogy otthon nem érdemes ezzel kísérletezni?
 
Nos, ha egészen őszinték akarunk lenni, senkinek nem fog abból baja származni, ha megpróbálja, legfeljebb az első néhány alkalommal nem lesz annyira szép az eredmény. Valójában persze, hogy a körmösök azt mondják, ez nem olyasmi, amit otthon meg tudsz magadnak csinálni: nekik nem érdekük, hogy a vendégeik átálljanak inkább az otthoni körmözésre, ami teljesen érthető.


 
Be kell szerezni az alapkészletet
 
Persze ahhoz, hogy otthon tudj magadnak gél lakkot készíteni, először meg kell, hogy legyenek az alap eszközök, illetve anyagok hozzá. Ennek beszerzését kétféleképpen teheted meg. Elmész egy körmöshöz, figyelsz, miket használ, folyamatosan kérdezel, jegyzed, aztán megveszed a holmikat te is, esetleg megkérdezed egy körmös ismerősödtől, ha van ilyen, hogy mik kellenek ahhoz, hogy egy alap gél lakkot tudj magadnak készíteni.
 
Ennél némileg egyszerűbb, ha veszel egy komplett gél lakk csomagot (igen, ilyen is létezik, így egyben). Így biztosan nem fog semmi kimaradni, minden szükséges alapfelszerelés megles a körmözéshez.
 
Gyakorlás a tudás anyja
 
Előfordulhat, hogy elsőre nem lesz olyan szép, de ne keseredj el! A körmösnek se lesz szép elsőre, ő is gyakorol, és úgy lesz egyre biztosabb kezű! Elő fog fordulni az is, hogy véletlenül kihagysz egy lépést, elrontod, és kezdheted elölről. Ezek mind benne vannak a pakliban, de némi gyakorlattal már nagyon szép manikűrt varázsolhatsz majd magadnak is az otthoni kis gél lakkozós szetteddel!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}