Lenőtt műkörmök töltése egyszerűen és hatékonyan

A műkörmök viselése óhatatlanul együtt jár a lenövéssel is. Ez nem túl esztétikus látvány, hiszen néhány hét elteltével megjelenik a töveknél a saját körmök rózsaszínje, ami egyre csak növekszik. Ez egy természetes folyamat, ami a szaru növekedésével jár, de annál bosszantóbb, amikor a gondosan elkészített manikűrödet elcsúfítja.
Vannak, akik ilyen esetben egyszerűen leoldják az egész műkörmöt és újraépítik, viszont ez időigényes és macerás, ráadásul nem is mindig indokolt. Sokkal jobban jársz, ha inkább feltöltöd a hiányos részt, így rengeteg időt spórolhatsz és a látvány is esztétikus marad. Lássuk, hogyan érdemes belevágni a töltésbe!


Hogyan töltheted fel a lenőtt műkörmöt?

Ahhoz, hogy könnyen feltölthesd a körmeidet jó minőségű alapanyagokra és eszközökre lesz szükséged. Az előkészítő szakaszban a meglévő műköröm vékonyítása a feladat, ehhez kelleni fog egy csiszoló, amivel gyorsan és pontosan dolgozhatsz. Ilyenkor ügyelj rá, hogy a saját körmeidet ne vékonyítsd, csak a ráépített réteget. Végül a visszamaradt port egy kis kefe segítségével távolítsd el.A kikandikáló természetes körömre használj előkészítő folyadékot. Végül tegyél fel egy sablont és a kedvenc építőanyagodat. Vidd fel a körmeidre az anyagot az előírásnak megfelelően, majd ha megkötött, formázd meg a csiszoló segítségével. Végül díszítsd kedved szerint és ne feledkezz meg a hidratálásról sem. Ebben egy könnyed kézkrém segíthet.


Karvaly körmeid lettek? Így korrigálhatod

Sokan szenvednek az úgynevezett karvaly körmöktől, amikor a lenövés elindul. De hogy is néz ki egy karvaly köröm? A korábban gondosan elkészített, szabályosra formázott műköröm lefelé kezd görbülni, akár egy ragadozó madáré. Ez nemcsak azért zavaró, mert csúnya, de könnyen le is törhet.

A görbület mértékétől függően két dolgot tehetsz. Amennyiben a köröm csak enyhén hajlik lefelé, egy kis reszeléssel újra vízszintbe hozhatod. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor viszont csak az eltávolítás segít. Ugyanis az extrém görbületet már nagyon nehéz lenne egyszerű csiszolással és töltéssel kiegyenlíteni.


Mikor kell eltávolítani a műkörmöt?

Nem a karvaly köröm az egyetlen eset, amikor a műkörmöt célszerűbb eltávolítani. Amennyiben az épített körmök elkezdenek repedezni, töredezni, akkor mindenképp szedd el inkább. Ilyenkor biztos lehetsz abban, hogy az anyag  elöregedett és jobban jársz, ha frisset építesz a helyére. Ugyanez érvényes akkor is, ha azt látod, hogy az anyag már elszíneződött.

Amennyiben a műkörmök alá levegő került, mindenképpen szükséged lesz új műkörmökre. Ilyen esetben egyébként is könnyen leválik az anyag, tehát egyébként sem úsznád meg a dolgot.Az épített körmöket általában egyszer, legfeljebb kétszer érdemes tölteni, utána már jobban jársz a cserével. Erre azért van szükség, mert a fentebb említett példákból láthatod, hogy az építőanyagok is elöregednek, ezért bizonyos idő elteltével muszáj frisset építeni.

Ha ezekre odafigyelsz, hamar ráérzel majd a töltés hogyanjára, így mindig hibátlan és vagány manikűrrel villoghatsz a barátaid, kollégáid és a családod körében. Neked pedig nem kell többé bosszankodnod a csúnya, lenőtt manikűröd miatt.

Szeretnéd beszerezni a műkörmeid töltéséhez szükséges alapanyagokat? Látogass el webáruházunkba, ahol széles kínálat vár porcelán és zselé építőanyagokból, valamint a munkához szükséges eszközökből is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}