Manikűr

Az ápolt kéz a nő védjegye! Ezt már Coco Chanel is megmondta híres idézetében: „A nő keze a névkártyája, a nyaka a személyije, a melle az útlevele.”. Ebben a blogban erről a bizonyos névjegyről tudhatsz meg többet. Kezdjük az alapoktól, megmutatjuk milyen a tökéletes manikűr.A manikűrözés folyamata


A manikűrözés magába foglalja a körmök formázását, karbantartását és a kéz bőrének szakszerű ápolását.  Ha van körmeiden, akkor először távolítsd el róla a körömlakkot és gél lakkot, utána kezdődhet a munka! A körmöket formázd a szokott módon, de ügyelj rá, hogy a reszelőt ne oda-vissza tologatva használd, mert akkor a köröm lemezei szétválhatnak. Pár percre áztasd langyos vízbe a kezeidet, majd told vissza a körömbőrt, és távolítsd el a visszamaradó bőrt. Ha ezzel megvagy, jöhet a polírozás a természetes fényű körmökért.

Kellékek: bőrvágó olló, körömvágó olló, bőrfeltoló kaparó, reszelőA manikűr fajtái

Az előzőekben leírtuk a manikűrözés hagyományos menetét, de persze mint mindig, most is több variáció van egy témára.

  • Francia manikűr: Ugye neked is a fehérre festett végű köröm ugrott be? Hát most nem erről lesz szó! A manikűrözés egyik módszerét is ugyan így nevezik. Ennek a folyamatából kimarad az áztatás és a bőrt sem ollóval, hanem bőroldóval távolítjuk el.
  • Japán manikűr: A körmöket méhviasszal ápoljuk ennek a manikűrözési eljárásnak a folyamán. Először is egy buffer segítségével felmattítják a körömfelületet, ez lehetővé teszi a méhviasz körömlemezbe való jobb tapadását. Majd a méhviaszt szarvasbőr polírozó segítségével belejuttatják a körömlemezekbe. Ez továbbra is matt lesz, ám talkum (vagy másnéven zsírkő) segítségével fényesítik a köröm felületét.Hidratálás, ápolás

Fontos, hogy körmeidet is ellásd tápanyagokkal. Ezt megteheted tápláló olajokkal és lakkokkal. Valamint egy körömágybőr puhító olaj is hasznodra válhat a manikűrözés folyamán. De nem csak körmeidnek, hanem a kézfej bőrének is szüksége van hidratálásra, amelyet könnyen megoldhatsz kézkrémek segítségével.

Heti egy alkalommal pár perc, és máris készen vannak a tökéletes körmök! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}