Matt–fényes játék

Körömtrend? Mindig van új a nap alatt!
Egyértelmű, hogy napjaink köröm-trendjében több ágon indult el a fejlődés: a körömformák változatossága már nem csak 2D-ben, hanem térben is hódít, a színek világát tovább gazdagítják a strukturált felületek (fényes, matt, homok, bőr stb.), a köröm felületéből a térbe kiugró díszek pedig egyenesen művészivé tehetik a manikűrös munkáját.

A körmök formája a műkörömépítő szakemberek asztala, mi most folytassuk a barangolást a különleges effektekkel bíró körömlakkok világában! Ezek legegyszerűbb változatai a mattító, illetve matt felületűre száradó lakkok.

 

Sakk-matt

Évtizedekig abban éltünk, hogy az a szép körömlakk, amelynek felülete fényes. A körömlakkgyártók erre az igényre alapozva fejlesztették a termékeiket, majd dobták piacra a fényes fedőlakkokat is. Néhány évvel ezelőtt meglepetés volt a matt fedőlakkok megjelenése.
Ezeket a fényes termékkel kilakkozott körmeinkre kenve matt hatást érhetünk el. Sokan használják a mai napig. A közelmúltban jelentek meg az eleve mattra száradó lakkok. Nem hátrány az sem, hogy már festés közben is látszik milyen lesz a végeredmény, nem úgy, mint a fedőlakk alkalmazásánál.

 

Lábápolás
A kép csak illusztráció

Fény–árnyék dinamika

A fényes és matt lakkok egyidejű alkalmazásával különleges megjelenést érhetünk el. Ha ugyanannak a színnek a két verzióját használjuk, készíthetünk "francia" manikűrt, mindkét verzióban (körömágy fényes, körömvég matt vagy fordítva). Ha pöttyöket teszünk a matt felületre a fényes lakkból, úgy fog kinézni a körmünk, mintha vízcseppes lenne, vagy festhetünk fényessel cikázó villámot, vagy üvegcserépnek tűnő cakkozott szélű felületeket. A napjainkban divatos megoldás szerint is eljárhatunk: ugyanabból a színből négy ujjunkra tegyünk fényeset és egyre (általában a gyűrűsujjra) mattot, vagy fordítva.

Merészebb, de nagyon trendi, ha két vagy több színt alkalmazunk egy körmön és ezekből csak az egyik matt vagy csak az egyik fényes. Különleges dinamikát és teret ad a friss, feltűnő színezésnek.


 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}