Meddig jó egy körömlakk?

Neked is vannak több éve vásárolt körömlakkok a fiókodban? Nyugi, szinte mindenkinek. De vajon honnan tudhatod, hogy az még jó, és nyugodt lélekkel rákenheted a körmeidre, vagy inkább már mellőznöd kellene?
A körömlakk nem büdösödik meg, nem penészedik, tehát semmi egyértelmű jele nincs annak, ha már nem az igaz a minősége. Mégis van egy szavatossága – ami amúgy sokszor nincs rajta az üvegen, vagy épp eredetileg rajta volt, de az évek során lekopott. De akkor most mi legyen? Használd, vagy ne használd?
 
Egy általános szabály
 
Hozzáértők szerint egy évig érdemes legfeljebb használni egy kozmetikumot, utána már nem nagyon. Na de egy körömlakk esetében honnan nézzük az egy évet? Onnan, hogy megvettük? Ki tudja mióta állt a polcon? Felbontástól? És ha más is kibontotta a boltban? Ráadásul 1 év után még nem biztos, hogy bármi baja van annak a lakknak, egy jó minőségű, drágább terméket pedig nem biztos, hogy szívesen dobunk ki csak azért, mert letelt az alapszabálynak mondott egy év.


 
De nyugi, azért vannak csalhatatlan jelei annak, hogy már nem az igaz a lakkod:
 
  • Elválnak a rétegek. Biztos láttál már ilyet: ha jó sokáig nem használod a lakkot, a tetején felhalmozódik egy hígabb, sárgás réteg, az aljára pedig leülnek a nehezebb elemek. Nos, ha ez a sárgás réteg már vastag, nem biztos, hogy van még értelme felrázni a lakkot és használni, nem lesz már olyan szép.
 
  • Ragacsossá válik. Ez szintén elég egyértelmű jel: ha kinyitod a lakkot, és megpróbálod használni, nem folyós és könnyen kenhető, hanem nyúlós, ragacsos. Nem is lehet már normálisan dolgozni vele ilyenkor, inkább hagyd, vegyél másikat!
 
  • Más lesz a színe. Igen, előfordul, hogy pár árnyalattal megváltozik a lakk színe, ez már az üvegben is látszani fog, de akkor biztos, ha megpróbálod felkenni. Ha ezt tapasztalod, az a lakk már sajnos nem lesz jó, jobb, ha elengeded, és másikat veszel helyette.
 
Csak hogy megnyugodj: bajod nem lesz abból, ha olyan körömlakkot kensz magadra, ami már lejárt, de nem lesz túl szép a végeredmény, nem fogsz tudni rendesen dolgozni vele. Akkor meg nincs is értelme, nem igaz?

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}