Mekkora legyen a körmöm?

Amikor valaki először rakat fel magának műkörmöt, az egyik első kérdés, ami felmerül benne, az az, hogy vajon mekkora körmei legyenek. Nehéz ezt megválaszolni, hiszen gyakorlatilag nincs határ (ésszerű kereteken belül legalábbis), lehet bármilyen hosszúságú a köröm.
Leginkább az egyéni preferenciák szokták eldönteni, hogy mekkora körmöket érdemes választani ebben a helyzetben, de ha teljesen új valakinek a műköröm világa, egyéb szempontokat is figyelembe lehet venni.
 
Mekkora volt a leghosszabb körmöd eddig?
 
Ha most először lesz műkörmöd, gondold át, hogy mekkora volt eddig a legnagyobb köröm, amit növesztettél, és maximum addig a méretig menj el. A műköröm önmagában is nagyon szokatlan és furcsa érzés tud lenni elsőre, ha ráadásul még sokkal nagyobb is, mint ami valaha volt, duplán nehéz lehet megbarátkozni vele. Később választhatsz nagyobb méretet is, de elsőre nem célszerű túl sok újdonságot vállalni egyszerre, mert könnyen lehet a vége negatív tapasztalat.


 
Milyen tevékenységeket végzel napi szinten?
 
Gondold végig, miből áll a munkád, a házimunkához mennyire van szükséged a kezeidre, illetve mennyire akadályoznának a nagy körmök a mindennapok során. Ha például a munkád során zömében csak gépelsz, akkor lehetnek nagyobb körmeid (bár egy bizonyos méret fölött már kényelmetlen a billentyűzeten dolgozni). Ha viszont kórházi ápoló vagy, a hatalmas műkörmök nagymértékben akadályozhat a munkád során a mindennapokban, ezért ilyen esetekben érdemes kisebbel beérni.
 
Nyugodtan kísérletezz!
 
Az első néhány alkalommal persze nyugodtan kísérletezhetsz, hogy megtudd, melyik hossz ideális számodra. De alkalom is szülhet döntést: egy buliba simán elmennek a hosszabb, extrémek körmök, a nyaralás alatt is beleférhet. A mindennapok ugyanakkor indokolhatják a szolidabb megjelenést. A döntés a tied, szerencsére a műkörmözés nem egy visszafordíthatatlan változás, így ha meggondolod magad, lehet változtatni a választott hosszúságon.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}