Menő körmök alkalomra 2.

Az alkalmi szettekhez picit másként néznek ki a 4+1-es és 3+2-es felosztások, mint a hétköznapi mintáknál. Gyakori, hogy a nagyobb számú köröm nem teli flekk, hanem francia, a kisebb számú pedig a francia festés egyik színéből teljes köröm.

Arany-vörös francia lakkzselé

Hogy érthetőbb legyen: nagyon trendi körömszett az idén, a fehér-arany francia, amelyben a körömvégeket festik aranyra (vagy valamilyen arany összhatású, csillámos lakkzselével), és az ötödik körmöt pedig teljes egészében ezzel a színnel festik meg.

Ha már a franciánál tartunk, ne felejtsük el szóba hozni a cikksorozat első részében említett vörös-fekete francia esetét, ahol a hármat vagy négyet az egyik kombináció (pl. vörös flekk fekete körömvéggel) alkotja, a maradékot pedig a másik (vagy fordítva).

A 4+1-et ugyanazzal a színnel, de eltérő struktúrákkal és felületekkel is elkészíthetjük. Választhatunk alapnak franciát vagy teljes körömfelületű festést is.

Az előbbi esetben a francia alkotóelemeit a fényes és a matt flekk alkotják, az utóbbi esetben a négy köröm legyen egyformán fényes, vagy mind matt. Az ötödik köröm a francia körmök kiegészítéseként a választásunk szerint lehet matt vagy fényes, a teli körmök esetében pedig a többinek az ellentéte (ha a többi matt, akkor ez fényes és fordítva).

Geometrikus farsangra

Szintén az idei év nagy divatja a kisebb-nagyobb geometrikus minták alkalmazása a körmökön. Ezek közül is a legletisztultabb és legsemlegesebb, ugyanakkor nagyon vagány és elegáns, az a minta, amikor a teli körmön egyetlen vékony vonal húzódik, például a mosolyvonalat követve. Azt is mondhatnánk, hogy ez úgy francia, hogy a körömfelület és a körömvég is egyforma színű, csak a kettő közötti határvonalat emeli ki egy eltérő színű vonal.

Aki a klasszikus stílus szerint öltözik, vagy éppen a sportos eleganciát választja, annak rózsaszín vagy egyéb pasztell színű körmökön fehér, bézs vagy ekrű színű vonalat javasolunk, de egészen más hangulatot adhat egy fekete alapon aranyszínű vonal, vagy egy arany alapon borvörös csík.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}