Menő körmök alkalomra

Ha buliba készülünk, a körömmintánkat nem mindig a divat határozza meg. Báli jellegű megmozdulásokon idén nagyon divat a csipke, amelyet bátran alkalmazhatunk a körmeinken is, akár előre gyártott háló, akár festett mintázat formájában is.

A báli ruhához, ha az extrém vonalat kívánjuk követni, választhatunk tollas rátéteket vagy éppen galaktikus körmöket is. Gyakori, hogy a buli valamilyen tematika köré szerveződik, valamilyen adott stílust képvisel, és ezekben az esetekben a minta bizony a ruhához igazodik.

Természetesen vannak kivételek, de ugyanakkor a legtöbbször igaz, hogy érdemesebb semleges, de ünnepi hangulatú körmöket készítenünk/készíttetnünk.
 

A megunhatatlan örök francia:
Nagyon látványos, ráadásul nagyon divatos is a fémes francia festés. (Amihez a metál lakkzseléket ajánljuk.) Ennek több válfaja van: az egyik, amikor egy vagy több szín, plusz valamely fémet használunk (arany, ezüst, bronz), a másik, amikor a teljes köröm fém, és a fémek típusa vagy felületi struktúrája jelöli ki a francia festés mintáját.

Az előbbibe illik az a rendkívül ünnepélyes, mégis visszafogott festési mód, amikor a köröm hófehér vagy fehér összhatást adó csillámos, esetleg gyöngyházas, és a körmök végét nagyon vékonyan arannyal keretezzük a körömvég mentén. Ha a csillám alapvetően ezüstbe hajlik, az ezüstöt is választhatjuk keretnek, de az még visszafogottabb és talán kevésbé ünnepélyes mint az arany.
Az utóbbiba illenek azok a minták, amikor az egész köröm arany, de a mosolyvonal alatti rész fényes, a körömvég pedig matt (esetleg fordítva), vagy éppen kristályokkal, arany cseppekkel van kirakva.

Aki nem szereti a fémeket a körmén, és klasszikus (esetleg szenvedélyes) eleganciára vágyik, választhatja a vörös és fekete párosítást. Akár egyik, akár másik az uralkodó szín, mindkét esetben elegáns és kicsit sem visszafogott mintáról van szó. Sőt, akinek van kedve, játszhat is, az egyik körmön így, a másikon pedig úgy felfestve a francia alkotóelemeit. De ez már tovább vezet a számozott körmök világába...

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}