Mi a jó és mi a rossz a buborékkörmökben?

Nyilvánvaló, hogy a buborékköröm ugyanannak a túlzó trendnek a része, mint amelybe a „méteres” vagy emeletes stilettók, a többágú műkörmök vagy az elvadult 3D díszek (állatsereglet, burjánzó erdő stb.) tartozik.

A buborékkörmök (bubble nails) meglehetősen ellentmondásos megítélést vívtak ki maguknak: vannak, akik kifejezetten cukinak találják őket, és vannak, akik pedig undorítónak minősítik az összességében valóban meglepő kinézetű manikűrt (vagy pedikűrt, mert lábon is láttam már ilyet).

Ugyanakkor, ha belegondolunk, ez a forma egy fokkal élhetőbb, hiszen lehet vele gépelni és mobilozni, nem áll fenn a veszélye annak, hogy agyonszúrunk valakit vagy kikaparjuk a szemét. Bár a „valami széle alá illesztem a körmöm és úgy emelem/kaparom fel” mozdulat nem fog menni, és a zsebben/táskában kotorászást is újra kell tanulnunk, de azon felül, hogy meredeken néz ki a manikűr, más baj talán nincs vele.

Ha jól van megcsinálva, nem levegősödik fel, nem törik el, vagyis masszív alkotmányt képez, és a felületi sérülékenységére sem lehet panasz. Bizonyos határok között újratölthető, és akadálytalanul újrafesthető.

Amikor csináltatjuk, néhány dologra érdemes ügyelni. A buborékköröm csak akkor szép, ha szabályos és egyforma gömbök kerülnek az összes körmünkre. Ha az egyik erre csálé, a másik arra gömbölyödik, nem szabályos a felülete, akkor az egész inkább egy szedett-vedett vagy éppen elrontott manikűrre fog emlékeztetni.

Extrém bubble-k

Az extremitás extremitását képezik azok a bubble körmök, amelyeket mégiscsak igyekeznek körömhossz irányában elnyújtani, aminek az lesz a következménye, hogy a stilettó légiességéhez képest brutál darabos és tömör valamik keletkeznek a körmök felületén. (Ezekre utaltam az első rész elején.) Ezeknek is van saját nevük, úgy hívják őket, hogy „hump nails”, azaz dombos vagy púpos körmök. Az ujjbegyen túlnyúló hump lehet karom-szerűen ívelt, szélesedhet akár extrém módon, de lehet mindkettő. Itt már összeér a kreatvititás a saskarom körmökkel (ezek is bumszlisak csak meredeken keskenyednek), amelyeket valamikor régebben már bemutattunk.

Olyan bubble-t is láttam már, amely körbekanyarodik az ujj végén és visszahajlik az ujjbegyre, mintha az ember marilynje vagy hosszú szalonkockája a nagy melegben elolvadt volna, és ráhajolt volna az ujjak végére. Hát ezekre a szélsőségbe vitt gömbkörmökre nyilván nem érvényes a fent felsorolt miért jó, miért nem...

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}