Miből csináltassunk műkörmöt avagy az alapanyagok dilemmája

A kezdő műköröm használók számára a bőség zavarával felér a műköröm fajtáinak választéka. Mi alapján döntsük el, hogy milyen alapanyagú és milyen technológiával felépített műkörmöt készíttessünk?

Jó, ha tudjuk, a műkörmösre ugyanaz igaz, mint a fodrászra, kozmetikusra és bármely más szakemberre, akinek a külsőnk alakítását a kezébe tesszük. Nevezetesen az, hogy ne szolgai módon kövesse a mi kívánságainkat, hanem legyen annyira birtokában a szakmájának és rendelkezzen annyi tapasztalattal, hogy pontos és követésre érdemes tanácsot tudjon adni. Ez vonatkozik az adottságainkhoz illő technológiára, de a szín–minta–forma háromságára is.

A fentiek szellemében a technológia kiválasztása első sorban a szakember dolga, akihez fordulunk. A zselé és a porcelán tulajdonságai sok mindenben különböznek egymástól és hogy tipre van-e szükségünk, még tovább bonyolítja a dolgunkat. Ha minden szempontot tudomására hozunk a kiválasztott műkörmösnek, számíthatunk rá, hogy a számunkra legmegfelelőbb módszert fogja javasolni.

A porcelán jellegzetességei
A porcelán műkörmök akrylból (porcelán porból) készülnek, amelyhez az ún. liquid szükséges. A porcelán műköröm kétkomponensű anyagból készülnek. A porcelán szobahőmérsékleten köt, emiatt a felhordást gyorsan és nagy gyakorlattal kell véghezvinni.

A hibátlan és kopásálló köröm első előfeltétele a megfelelő arány kikeverése, amely természetesen liquid fajtánként eltérő aránnyal egyenlő. Még a felhordás körülményei is befolyásolhatják, mint a hőmérséklet és a páratartalom, fényhatások, egy gyakorlott műkörmös pedig a nem megfelelő állagot már a felhordás ideje alatt észreveszi és korrigálja.

A felhordás közben a porcelán alapanyag buborékosodhat, ez szintén a helyes keverési arányon és a munka közben alkalmazott mozdulatokon múlik. A műkörömnek ezt a fajtáját nehezebb reszelni, de az anyag száradási tulajdonságai miatt könnyebb formára felhordani, mint a zselét.

A porcelán köröm nehezebben törik (egy kicsit stram anyag.), de ha törik, akkor biztos, hogy észreveszi a tulaja, hogy történt valami. Bár a mai porcelán anyagok is felvesznek némi rugalmasságot, de mégse annyira veszik fel a körömmozgást, mint a zselék.
Porcelán körmöt azoknak a személyeknek lehet ajánlani, akiknek a zselé nem maradt fent tartósan. 10-ból egy embernek olyan a körömszerkezete, hogy nem tud zselés körmöt hordani, mert ledobja azt.
Azok a személyek, akik rágják a körmüket, nekik is lehet porcelán körmöket építeni és megoldottunk vele egy rosszul be rögzött tevékenységet. Rágott körömre nem lehet csak porcelánt építeni.
Porcelánból nagyon szép díszeket lehet kialakítani. Virágok formálhatók 3D figurák és sok más nagyszerű dolog, ami a körmöket ékszerré varázsolja.

Nem igaz, hogy a zselé egyszerűen csak jobb!
Igaz ugyan, hogy a körömlakkzselé korunk egyik legnagyobb vívmánya a kozmetikai ipar területén, de állíthatjuk, hogy egyértelműen innovatívabb és előnyösebb az alkalmazása, mint a zseléé vagy a lakkoké. A zselé felhordása könnyebben elsajátítható, hiszen csak lakkozó mozdulatokra van szükség és a megkötése az UV-lámpa feladata, így szinte korlátlanul igazgathatjuk a művet.

Akkor ki a nyerő?
Műkörmös szakemberek szerint a műkörmök két fajtája a használat során nagyon kevés szempontból különbözik egymástól. A rugalmasságuk és szilárdságuk – a tévhitekkel ellentétben – közel megegyezik és a tartósság miatt sem kell aggódnunk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}