Miért poén nyáron kaméleon gél-lakkos körmöket hordani?

A kaméleon a környezetéhez igazítja színét, hogy minél jobban eltűnhessen az üldözői elől. Mi pedig kaméleon gél lakkot hordunk, hogy minél jobban kitűnjünk a tömegből, nem igaz?
Rainbow köröm

Azok, akiket nem érdekel eléggé a körömlakkok és gél lakkok csodálatos világa, hordjanak csak egyszínű flekkeket vagy pepecseljenek mintákkal, egy dolgot azonban biztosan nem fognak tudni megcsinálni: hogy az elkészült mintát átfestés nélkül megváltoztassák.

A nyár a jövés-menés, az izgalmas kalandok, az utazás, ismerkedés, tapasztalás időszaka, amikor az ember szívesen fogadja a változatosságot, a feltűnő és szokatlan dolgokat. A forró évszakban szeretjük az élénk színeket, sőt, az ember tobzódik a hideg és sötét hónapok után: azt se tudjuk milyen színeket vegyünk magunkra. Általában egy divatszínnek minden árnyalata trendi, így az árnyalatát váltó körömlakkok minden körülmények között menőek lesznek.

A nyárban az a jó, hogy a két paraméter, amely a kaméleon-lakkok színét megváltoztatja, folyamatosan változik. Melyek ezek? A fényerő (UV-sugárzás) és a hőmérséklet. A fényerő bent a házban és kint, mondjuk napozás közben teljesen más, míg az árnyékban megint eltérő viszonyok jellemzőek. Ha kint éppen borús az idő, akkor a benti lámpák fényénél fog a lakk színe megváltozni, és éjjel, a szórakozóhelyen megint másmilyen lesz. Nem izgalmas?

Rainbow körömA hőmérsékletre változó gél lakk azaz a thermo gél lakk, minden egyes kézmosáskor a „meleg színét” mutatja majd, hasonlóan a napozás során. Ugyanakkor abban a pillanatban, ha belemész a medencébe, tengerbe, a kezedbe fogsz egy jó hideg italt vagy egy fagylaltot, előbújik a „hideg árnyalata”. Így a nap szinte minden percében változik, alakul, néha akár nem is egyöntetűen, hiszen az ujjaid sem egyformán hűlnek/melegszenek át.

A harmadik csoport, a rainbow lakkok szintén rendkívüli változatosságot tesznek lehetővé a körmeinken. Ahogy a fényerősség, úgy a fényviszonyok is folyamatosan változnak, minden mozdulatunknál, valamennyi kéztartásunknál más és más lesz a manikűrünk kinézete. Sőt, ahogy fogjuk a poharat, fagyit, még úgy is fog tűnni, mintha különböző festést kaptak volna a körmeink, ami évek óta kimagasló trend. Folyamatosan váltogathatjuk a 4+1, 3+2 különféle formációit, anélkül hogy le kellene mosnunk majd újra festenünk a körmeinket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}