Mikulás körömdivat 2016

Az év végi ünnepek és hozzájuk kapcsolódó dekoráció – legyen az lakás-, bolt-vagy irodadekor, öltözködés vagy körömlakkozás – meglehetősen hasonló szimbólumokkal dolgozik, ezért nem könnyű minden évben megújítani. Ám ezúttal sem hagyunk senkit sem ötletek és tippek nélkül!
Az idei évben, a piros szín, a Mikulás, Rudolf, manós motívumok mellett az ünnepi körömfestés abban lesz különleges, hogy igyekszünk minden, az év közben felmerült trendet belesűríteni a megvalósításba. Ebben a cikkben néhány ötletet adunk, és persze az igaz, hogy a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt.

Minimalista csíkok

Nem olyan régen írtunk arról a polgárpukkasztóan minimalista körömdivatirányzatról, amely az alapozó színes flekkre egyetlen pöttyöt vagy csíkot tesz csak. Próbáljunk néhány mikulásos motívumot ebben a szellemben megvalósítani!

A pirosra alapozott körmökön egyetlen hosszanti fehér csík, mellette néhány fekete pötty rögtön a Mikulás kabátját idézi. A szimplán keresztben húzott, vagy a mosolyvonalon elhelyezett fehér csík pedig már a sipkájára emlékeztet.

A csíkok világában nem muszáj valamely figurális dologra hajaznunk, a piros körmön egymással párhuzamosan elhelyezett haránt (vagyis a hosszanti tengelyre merőleges csíkok) üdítően egyszerűen hatnak a giccses dekorációk között.

Negative space Mikulás

A negative space minta alapja mindig az, hogy színtelennel vagy nude színnel lealapozzuk a körmünket. Fessük pirosra a körömhegyet, majd a mosolyvonalat húzzuk meg vastagon, és a végét kanyarítsuk be a köröm közepére és tegyünk rá egy pompont. Máris ott a körmünkön a Mikulás sipkás arca, de a szemeit nem kell odafesteni.

A szaggatott negative space technikát is felhasználhatjuk egy modern Mikulás megrajzolására. Alapozzuk le a körmöket, majd ragasszunk egy íves francia sablont a köröm közepére, a mosolyvonalnak megfelelően beállítva. A körömvégi részt fessük pirosra, a körömágyi részt fehérre. Végül szedjük le a sablont és a natúr területre tegyünk két pontot, ez lesz a Mikulás szeme.

Körömkontúr Mikulással

Ez is egy negative space minta lesz. Alapozzuk le a körmöket ennek megfelelően, majd a körömágyi részen húzzunk egy vastagabb, a végei felé keskenyedő piros, majd mellette, beljebb egy hasonló fehér sávot. Így szintén egy Mikulás-arcot kapunk, amelyre felesleges feltennünk a szemeket vagy szájat. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}