Mikulás körömminták 1.

A különféle ünnepek – talán a média és az üzletek megfontolásai alapján – évről-vére hosszabbra nyúlnak. Egy ideje már nemhogy december elején, de november közepén megjelennek a karácsonyi dekorációk a boltokban, és a rádiók elkezdik játszani a jól ismert slágereket.

Ennek nem csak az a következménye, hogy alaposan felkészülhetünk ezekre az ünnepekre – már ami a bevásárlásokat illeti – hanem azt is, hogy hosszú heteket töltünk ünnepi hangulatban. Az ünnepi hangulat megteremtéséhez és kifejezéséhez pedig hozzá tartozik a körömdizájn is. Most mutatunk egy párat, hogy ne csak hetente, hanem, ha akarod, naponta más kreációval mehess munkába vagy Mikulás-buliba.

Ruha-minták

Az egyszerű mikulás-minták között gyakoriak azok, amelyek jelzés szinten – egy jellegzetes részlet felidézésével – utalnak a Mikulás (egész pontosan az angolszász Santa Claus) ruházatára. Ez lehet a Mikulás egyedi öve az övcsattal, a nadrágja fehér szegélye a csizmával, a bojtos sapkája stb.

Ezekhez a körömmintákhoz általában fehér, fekete és piros lakkra van szükségünk és vékony ecsetre, másra nem, de előfordulhat, hogy kényelmesebben vagy szebben tudjuk megoldani a festést, ha van fekete dekorlakkunk, esetleg sárga/arany/ezüst és rózsaszín lakkunk az övcsat és a száj/orca kifestéséhez. Ez utóbbiak igény szerint elhagyhatóak.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Egyszerű övcsatos körmök

Fessük az összes körmünket pirosra (ne felejtsük el az alapozást, hogy ne színeződjenek el)! Hagyjuk alaposan megszáradni, majd minden körömre a felezővonalat (vagyis a köröm felénél az ujj hosszára merőleges csíkot) fessük feketére. A csík közepénél fessünk rá egy fehér négyszöget, mintha a csík egy öv lenne, a négyszög pedig az övcsat.

Ha van zöld lakkunk és nagyon angolszászra akarjuk venni a figurát, ezt a mintát elkészíthetjük úgy is, hogy a Mikulást tesszük a gyűrűsujjra, a többit pedig zölddel alapozzuk, ezek lesznek a Manók. Ha van arany festékünk, használjuk azt az övcsat festéséhez.

Szofisztikáltabb ruhák

A Mikulás ruháját festhetjük egy kissé részletgazdagabbra is. Fessük pirosra a körmöket, majd a hosszanti középvonalat, illetve a körmök végét fessük fehérre. Fessük meg az övet feketével, kereszt irányba, a köröm felezővonalánál, majd ahol a fehér és fekete sáv találkozik, a kereszteződés négyzetének keretét fessük ki arannyal vagy ezüsttel, ez lesz az övcsat

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}