Mikulás körömminták 3. - figuratív díszítések 2.

A figuratív díszítések közül már csak a fenyőfa maradt ki a sorozat korábbi részei során, folytassuk hát ezzel.

Fenyőfa

Egy
Szükséges színek: sötétzöld, piros, sárga/aranyszín, fehér. Fessük be az egész köröm felületét zöldre (persze előtte jó, ha alapozunk, mert az ilyen sötét szín hajlamos megfogni a körmöt). Fehérrel húzzunk egy Z alakú vonalat, ez lesz a girland a fán. Ezt csinálhatjuk a fehér lakk eredeti ecsetjével, vékony ecsettel, de pöttyöző segítségével is. Végül sárga és piros lakk segítségével szórjunk el apróbb és nagyobb színes pöttyöket a köröm egész felületén, ezek lesznek a gyertyák és egyéb karácsonyfadíszek.
Ez a festés soféleképpen variálható, ahogy a karácsonyfa is az életben. A girland lehet arany, vagy bármely más szín, a díszítések lehetnek monokróm színvilágban (pl. sötétebb és világosabb kék). Legyünk kreatívak!

Kettő
Egy korábbi mikulás arc festési móddal kapcsolatban említettük a celluxos háromszög-festés technikáját. Ugyanezt alkalmazhatjuk fenyőfához is. Emlékeztetőképpen nagy vonalakban:
Szükséges színek: rózsaszínes alaplakk, zöld, arany vagy ezüst és más színek a díszítéshez. Lealapozzuk a körmeinket a rózsaszín vagy színtelen alapozóval. A celluxcsíkokat úgy ragasztjuk a körmünkre, hogy az egymás felé néző élük a körömágynak azon a pontján találkozzanak, amelyen átfut az ujjunk felezővonala. A csíkok ugyanezen élének másik kiemelt pontját azokhoz a pontokhoz illesztjük a köröm két szélén, ahol a körömágyak véget érne az ujjvégeken, a köröm két oldalán. A ragasztócsíkok által kijelölt háromszöget zöldre festjük, majd az így keletkezett fenyőfát tetszés szerint díszítjük.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Három – aranyos, mutatós és egyszerű komplett fenyőfás körömminta
Szükséges színek: sötétebb és világosabb piros, zöld, fehér, sárga, színtelen alap és fedőlakk. Alapozás után minden körmünket homogénen fessük ki a világos piros lakkal. Majd pöttyöző segítségével tegyünk rá pöttyöket (ha még száradás előtt készítjük, akkor picit meg fog úszni rajta, ha nem szigorúbban kirajzolódik a minta). Ha kész, kenjük le a színtelen fedőlakkal. Majd fogjuk a zöld lakkot, és vékony ecsettel a körmök bal széle mentén fessünk hosszúkás kis nyílhegyeket (természetesen töltsük is ki zölddel), azaz olyan háromszögeket, amelyek csúcs felőli szöge nagyon kicsi és a magassága az alap hosszához képest nagy. Ezek lesznek a fenyőfák. A csúcsára tegyünk sárga pöttyöt, majd a fenyő felületét pöttyözzük össze fehérrel, ez lesz a girland/gyertyák. Végül ismét kenjük át fedőlakkal.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}