Mikulás körömminták 4. - nonfiguratív díszítések 1.

Átmeneti minták - Nézzünk egy-két olyan körömfestési módot, amely átmenetet képvisel a figuratív és nonfiguratív díszítések között a karácsonyi-mikulásos minták tekintetében!

Mikrancia – azaz mikulásos francia festés változatok

Francia mikulássapka, ami nem barett

Szükséges színek: rózsaszín vagy színtelen alapozó, piros (vagy csillámos/zselés egyéb turbózott piros), fehér (vagy csillámos/zselés egyéb turbózott fehér). Alapozzuk le a körmöket, majd amikor megszáradtak, valamilyen korábban bemutatott technikával fessük a körömvégeket pirosra. A piros festés határát pöttyözzük végig fehérrel.

Kétsávos francia festés

Szükséges színek: mint fent. Alapozzuk le a körmöket, majd a körömvégeket fessük pirosra. Ha hosszúak a körmök, elég az ujjak feletti részt, ha rövidebbek, indíthatunk az ujjak felétől. Úgy dolgozzunk, hogy a festés széle ennél a mintánál ki fog látszani. Használhatunk sablont, de nagyon hangulatos és sejtelmes lesz a festésünk, ha szivaccsal tunkoljuk fel a pirosat a körömre.
Végül a piros festés kb. feléig (vagyis kifejezetten a körömvégekre) vigyük fel a fehéret. Itt is választhatunk: ha ecsettel dolgozunk, vagy használjunk sablont, vagy olyan ecsetvonásokkal dolgozzunk, amelyeknél szép, ha egy-az-egyben látszanak. De nagyon mutatós a tunkolós módszer, akkor is ha teli pirosra visszük fel, de akkor, ha már szivaccsal tunkoltuk fel a piros réteget is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Dobjuk fel az egyszerű franciát!

Ha elkészültünk valamelyik fent leírt mikrancia festéssel, bátran dobjuk fel hópelyhekkel, pöttyökkel és csillagokkal!

Hópelyheket imitálhatunk pontozóval, a legszebb, ha kisebb és nagyobb pontokat egyaránt alkalmazunk.
Csillagok lehetnek egyszerű, vékony ecsettel készített x-ek, vagy ezek továbbfejlesztésével készített hatágú csillagok.
Korábban ezen a blogon tanultunk már hópelyhet készíteni. A legeslegegyszerűbb hópehely, ha festünk egy aránylag nagyobb plusz jelet, majd minden szárra festünk két-két nagy V betűt, úgy, hogy a szár a felezővonaluk legyen.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}