Mikulás körömminták 4. - nonfiguratív díszítések 3.

Adhattuk volna a következő írásnak azt a címet is, hogy téli minták, hiszen az ez után bemutatásra kerülő körömfestések elsősorban a téli hangulat megteremtését szolgálják, nem annyira kötődnek az ünnepekhez.

Mi minden tartozik a téli hangulathoz? A hó(pelyhek), a fagy, a zúzmara, a meleget adó tűz, a vastag és puha pulóverek és takarók, a csupasz fák, a szél, a sötét és az éjszaka. Ezeket direktben vagy jelképesen (akár színekkel) is átvihetjük a körömfestésekbe, ha szeretünk túllépni az egyszínű lakkozás keretein.

Nézzük sorba a felsoroltakat!

Hó(pelyhek), fagy, jégcsap, zúzmara

Az egyik legegyszerűbb zúzmara készítési mód, ha bármilyen alapfestést (a leghangulatosabb még mindig a világoskék) fehérrel „ombrézunk”. Bátran játsszunk a fényekkel: az alapszín vagy az ombre színe is lehet fényes, matt, csillámos.

A következő lehetőség a „fagyasztásra”, ha sima világoskék alapszínt csillámos sötétebb kékkel csíkozunk. Érdemes ehhez vékony ecsetet használni. Az alapfestés teljes száradása után a vékony ecsetet mártsuk a csillámos festékbe, majd a köröm hossztengelyével párhuzamosan és lapos szögben tartva az ecsetet, úgy, hogy a kezünk a köröm vége felé legyen, különböző távolsága a körömágytól letesszük az ecsetet, majd a köröm vége felé vonalakat húzunk.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ha jól csináltuk, akkor különböző hosszúságú vonalakból a körömvég teljesen összefüggően elfedődik, így olyan, mint amikor a széle felől elkezd bezúzmarásodni az ablak.

Rajzolhatunk a körmeinkre igazi jégcsapokat is, ha van hozzá vékony ecsetünk és kézügyességünk. A Youtube-on találunk videót olyan művészi körömfestésre, amely a lealapozott körmökön akrilfestékkel készít négyféle kékkel szépen 3D hatású jégcsapokat. Amúgy szerintem a szimplán lealapozott körömre festett sematikus (2D-s) jégcsap is ugyanolyan szép.

Érdemes kipróbálni téli színekkel a water marble, azaz vizes márvány technikát. A különféle kék színekkel és fehérrel készített márványozás a jégről készült makró fotókra emlékeztet, és egyébként lendületes, feltűnő és szép.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}