Mikulás körömminták 4. - nonfiguratív díszítések 4.

Pulóver-minták - Végre elérkeztünk a pulóver-mintákhoz! Szerintem nagyon aranyos ötlet, akár a kötés struktúrájának körmökre való átültetése, akár a norvég és egyéb téli pulóver-minták körömre álmodása.

A pulóvermintás körömfestéseknél nem mindig szokták az alapszínt fényesre hagyni, hiszen a kötött pulcsi se fényes. Van, hogy mattítják (ezzel lehet játszani, hogy csak az alapot, de a mintát nem, vagy a végén, ha kész a festés, az egészet lekenjük mattító lakkal), van, hogy fan brush-sal összekarcolják, hogy pulcsisabb legyen.

Norvég minta

A norvég mint alapja, hogy ún. díszítősorok követik egymást, és ezek adnak ki egy jellegzetes mintás felületet. A díszítő sorok általában úgy váltják egymást, hogy van egy egyszerűbb (vonalsor, pontsor, pont-vonal sor, egybefüggő vonal, x sor, és valamilyen feltűnőbb mintákból álló sor (szívecske, nagy X sor, gyémánt minta, két összefüggő vonal közötti farkasfog minta).

A norvég minta jellegzetes eleme a nagy virág, amely papírsárkány alakokból van. Ezt úgy tudjuk elkészíteni köröm nagyságban, hogy a körmünkre vékony ragasztócsíkokat ragasztunk csillag alakban.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Vagyis kezdve a felezővonallal, majd arra egy merőlegeset a köröm felénél és a kereszt két felezőjét is feltesszük. A közöket úgy festjük fehérre, hogy kifelé a vége nyíl alak legyen, így adja ki a ragasztócsíkok lehúzása után a sárkány-alakot.

Gyémánt minta

A gyémánt mintát önállóan szoktuk látni pulóvereken, sapkákon, kesztyűkön, elég jellegzetes téli minta. Elkészíthetjük körmökön nagyban, egy sorban, vagy kisebben, két sorban, esetleg úgy is, hogy behálózza az egész körmöt.
Alapesetben két színű, de készíthetjük több színből is. A több színű változat alapverziója, ha a gyémánt felezővonalait megfestjük egy harmadik színnel.

A legegyszerűbb úgy elkészíteni ezt a mintát, hogy a körmök lealapozása után nagy X-eket festünk egymás mellé, úgy, hogy a végeik összeérjenek (tekinthetjük két egymásba forduló farkasfog-mintának is). Azokat a négyzeteket, amelyeket körbezárnak a körvonalak, töltsük ki a színnel, amivel a körvonalakat festettük.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}