Milyen eszközök kellenek ahhoz, hogy otthon is ápolhasd a körmödet?

Aki szereti az ápolt, szép körmöket, de nem mindig van ideje eljutni körmöshöz, esetleg a pénzt sajnálja rendszeresen kiadni rá, abban előbb-utóbb valószínűleg felmerül a kérdés, hogy nem érné-e ezt meg inkább otthon, saját magának megcsinálni. A válasz pedig az, hogy valószínűleg de, mind időben, mind pénzben.
Hiszen a szükséges eszközök egy részét egyszer kell megvenni, a másik része pedig elfogy ugyan időnként, de nem túl gyakran, ezért csak néha kell pótolni. Ami pedig az időt illeti… nos igen, nem kell odamenni, nincs csúszás, várakozás, aztán még hazamenni stb. Sőt, akár este 10-kor is nekiállhatsz, ha épp akkor érsz rá, márpedig igen elvétve akad olyan körmös, aki ilyen időpontokban fogadna.
 
Az az igazság, hogy az elején ez jelenthet egy nagyobb beruházást, persze ez attól is függ, hogy mennyire merülsz el a körmözés bugyraiban, mit akarsz csinálni pontosan. Akinek csak egy alap manikűrre van szüksége, annak nem kell annyi eszköz, de aki már gél lakkozna, vagy esetleg magának építene műkörmöt, annak komolyabb készlet fog kelleni.
 
De nézzük csak, mi is kell az alap karbantartási munkákhoz!
 
Leginkább polírozók és reszelők, különböző durvaságúak és erősségűek. Ezekkel fogod tudni szépen megformázni a körmeidet, ezért fontos, hogy jó minőségűek és jól használhatók legyenek. Szükséged lesz durvábbakra ahhoz, hogy a fölösleges hosszt lereszelhesd, és finomabbakra, hogy a végén precízen ki tudd alakítani a kívánt formát.


 
A polírozók ahhoz kellenek, hogy a körmöd felülete szép sima legyen. Így magától is szépen fog csillogni, de a fölösleges egyenetlenségektől megszabadítva a körmeidet, a lakk is tartósabb lesz rajta.
 
Körömápolók
 
Különböző krémek és egyéb készítmények állnak rendelkezésre a körmeid ápolásához és erősítéséhez. Ha szeretnéd, hogy maguktól is szépek legyenek, és csak minimális manikűrözésre legyen szükség a mindennapokban, éppen ezekre a készítményekre van szükséged.
 
Léteznek körömszépítő és körömápoló kúrák, kezelések, mint például a japán manikűr: ilyesmire célszerű néha rászánni az időt, mert nagyon sokat adhatsz vele a körmeidnek és sok munkától kímélheted meg magad hosszabb távon.
 
Lakkok és dekorációk
 
Ha színeznéd, dekorálnád is a körmeidet, jó minőségű körömlakkokra lesz szükséged, továbbá egyéb díszítő elemekre: matricákra, strasszokra, kövekre, csillámporokra, sablonokra stb. Innentől kezdve pedig a fantáziádra és a kreativitásodra van bízva, hogy mit tudsz kihozni a rendelkezésedre álló eszköztárból.
 
Gél lakkozás
 
Ha gél lakkozni szeretnél házilag, legegyszerűbb egy komplett gél lakkozó szettet beszerezni, mert ebben garantáltan minden benne van, ami a kezdéshez szükséges, nem marad ki semmi. A későbbiekben csak annyi lesz a dolgod, hogy ami elfogy, újratöltsd. De vigyázz: ugyanahhoz a márkához ragaszkodj, mert nem biztos, hogy különböző márkák termékei egymással ugyanazt az eredményt tudják produkálni.
 
Műkörmözés
 
Ha műkörmöt építenél otthon, az egy kicsit nagyobb falat lesz, de ha erre adod a fejed, nyilván nem vagy teljesen szűz a körmözés világában. Számtalanszor láthattad már, hogyan dolgozik a körmösöd és mivel. Ezeket az eszközöket kell neked is beszerezned, természetesen itt is figyelve arra, hogy egy márkához ragaszkodj, a legjobb eredmény elérése érdekében. Amikor körmöt építesz, hagyj időt mindennek, hogy kellőképpen megszáradjon, és tartsd be a műveleti sorrendet, így biztos nem lesz probléma a körmeiddel. Az alapanyagok minősége nagyon fontos, ne csak az ár döntsön!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}