Milyen formájú körmöket kérjünk, készítsünk 2017-ben? 2. rész

Az előző részben már taglaltuk, hogy milyen az ideális körömforma hosszabb vagy rövidebb ujjakkal rendelkezőknek. Most lássuk a sort további formák felfedezésével.
A lekerekített négyszög körömforma

A forma úgy jön létre, hogy a köröm növekedési irányára merőlegesen elreszeljük a körömvéget (tetszőleges hossznál, bár ezt nem szokták nagyon hosszúra hagyni), majd a sarkait reszelővel ívesre igazítjuk. A szögletes köröm megszelídített változata ez, amelynek használata egyszerű, statikailag stabil és a körömlakk is nehezebben pereg le róla (kivéve ha nagyon hosszú vagy gyenge a körmünk, mert akkor az ujjbegynél meghajolhat és a két széléről jön le a festék).

A lekerekített szögletes széles ujjakon nem mutat jól, mert optikailag tovább szélesíti azokat. Vékony vagy közepes ujjakon nagyon szép, jelentőséget ad a körmöknek, feltűnővé teszi azok mintázatát ez a forma. Nagyon pálcika ujjakon illetve pici kézen pedig túlzottan „drabálisnak” hathat.

Az ovális körömforma

Az ovális forma nem egyszerűen lekerekített körömvéget jelent. Ha elképzelünk magunk elé egy oválist, annak alakja attól a ponttól, ahol a legrövidebb átló keresztezi a külső ívet, a leghosszabb átló által kijelölt pontokig folyamatosan keskenyedik. Vagyis a körmök két szélét nem párhuzamosra reszeljük, hanem úgy, hogy a köröm szélessége a körömvég felé folyamatosan csökkenjen. A csökkenés enyhe mértékű, az oldalsó körömszélek erőteljes „összetartása” a mandula vagy a peak körmök sajátja.

Az oválist is hagyhatjuk olyan hosszúra, ahogy tetszik vagy kényelmes majd a körömvégnél elvágjuk és ívesre reszeljük.

Hosszú vagy nyújtott (esetleg orosz) mandula

Ahogy fentebb írtuk, a mandula körömforma esetében a két oldalon található körömszél egy pontba tart (vagyis a köröm gyorsan keskenyedik). A hasonló fazonú mountain peak (vagyis hegycsúcs) formától abban különbözik, hogy előbbi esetében a két oldali körömszél enyhén ível, míg az utóbbinál teljesen egyenes. A kétoldali ívelés következtében a körömcsúcs is ívesebb a mandulánál mint a teljesen hegyes peaknál.

A hosszú mandula kifejezetten hosszú (létezik ugyanis rövid mandula is), akár több cm az ujjbegytől számítva. A nyújtott mandula egyenes oldalsó éleivel visszahódítja és a letisztult egyszerűség felé tereli az idei körömdivatot a tavaly oly népszerű balerina formától, amely egy keskenyedő ívelt kockának is megfeleltethető lenne (vagy éppen csapott végű stilettonak).

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}