Milyen színekre gél lakkozzunk a lábunk körmét, ha nem akarjuk követni a trendeket?

A bejegyzésünk elsősorban azoknak szól, akik szeretik, ha festve van a lábuk körme, de nem kívánják szorosan követni a divatot, és arra sem vágynak, hogy pár hetente átfessék a körmeiket. Vagyis arra hozunk ötleteket, hogy milyen mintát válasszunk a lábainkra, amelyek szinte mindenféle ruhához mennek, ugyanakkor utántölthetők, a tartósság érdekében. Általában ebben az esetben a nagy, teljes körmöt betöltő minták kerülendők, egyrészt azért, mert ezeknek a hangulatteremtő ereje nem elhanyagolható, másrészt pedig azért, mert azokat nem nagyon lehet utántölteni.

A megunhatatlan francia

Nem vesztegetünk rá túl sok szót, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a francia festés éppolyan jól mutat a lábon, mint a kézen, ugyanakkor soha nem megy ki a divatból. Ne csak a hagyományos franciát legyen merszünk kipróbálni, nyugodtan válasszunk két színből készült változatokat, és semmiképp ne hagyjuk ki a nude+plusz egy szín negative space verziókat sem!

Porcelán színek és pasztell árnyalatok

Ezekben az a jó, hogy minden ruhaszínhez és öltözködési stílushoz menni fognak. Egy bőrszín, egy tejeskávé, egy halvány kakaó, egy babarózsaszín vagy tojáshéjszín nagyon kevés árnyalattal vész össze, így ha egyszer rákerült a szín a körmünkre, akár hónapokig nem kell lemosni, csak utántölteni. A szimpla színflekkek feldobhatók fehér tűecsettel festett vonalakkal vagy indákkal, kristályokkal. Bármilyen dekort választunk, arra ügyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba, mert túlzott karaktert ad a körmöknek és máris megnehezíti az öltözködést.

A visszafogott díszítés trükkje az, hogy mondjuk egy strassz a nagylábujjon nem mond ellent akár a sportos öltözéknek sem, viszont, ha elegánsan akarunk felöltözni, tegyünk az egyik lábujjunkra strasszos gyűrűt, amely rögtön ki fogja emelni a körmön elhelyezett kövecskét is.

Karakteres, mégse irányadó

Vannak színek, amelyek ugyan feltűnőek, mégse csak egyféle stílusban lehet hozzájuk öltözni. A vérpiros, a fehér, a fekete, a citromsárga, éjkék olyan színek, amelyek egy sportos ruházattal is harmonizálnak a lábkörmökön, ugyanakkor elegáns szetthez is csodaszépek lehetnek, főleg akkor, ha a ruhában valahol visszaköszön a köröm színe.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}