Mindent a gél-lakkozás menetéről

Az előző posztjainkban a legfontosabb kérdések megválaszolásával megalapoztuk a gél lakkal való megismerkedésünket, most nézzük részletesen, hogy hogyan is történik pontosan ez a művelet. A lépések leírása során rávilágítunk annak a különbségeire, hogy új gél lakk vagy javítás/pótlás készítése a cél.

A gél lakk felvitelét minden esetben a körmök előkészítése előzi meg. Ha natúr körmökre dolgozunk, ez egy alapos körömkefélős kézmosást jelent először. A következő lépés a körmök kialakítása lesz, figyelembe véve, hogy önmagában a zselélakk nem alkalmas arra, hogy a körmeink hosszát növelje.

Ha már van gél-lakk a körmeinken, akkor azt el kell távolítanunk tipleoldóval, gél lakk leoldóval. Csak akkor távolítható el a gél lakk a körömről, leoldással, ha fölvitelekor minden alapanyag leoldható termék volt. Más esetben csak reszeléssel lehetne eltávolítani.

Bőrfeltolóval, narancspálcával toljuk fel a körömlemezről a felesleges körömbőrt. Ha ezzel elkészültünk, buffer tömb segítségével bolyhozzuk fel a körmünk teljes felületét. Ügyeljünk rá, hogy ne sértsük meg és ne reszeljünk le túl vastag réteget belőle, de arra is figyeljünk, hogy mindenhol bolyhos legyen, hiszen arra jobban tapad a bonder. A bolyhozást a vegyi előkezelés követi.

Először kenjük fel a nail prep-et, amelynek feladata a gombásodás megelőzése, a fölösleges víz elvonása, illetve a körömben fennálló PH-érték kiegyensúlyozása. Felkenés után meg kell száradnia, ez néhány másodperc alatt levőre köt.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ez után jön a leoldható bonder fölvitele. Ennek feladata a tapadás fokozása. A bonder már UV lámpa fénye alatt köt meg, ezért a felvitel után lámpázzuk. Kötése után vihetjük fel az első vékony réteg gél lakkot. Lakkozó, egyenletes mozdulatokkal vigyük fel. Vidd fel vékonyan, tartósabb és szebb lesz. Lámpázd kötésig.

Egyébként a rétegek felvitele után már ne nagyon nyúljunk a körmökhöz, hiszen az ujjunk tapintásától zsíros lesz, illetve por kerül bele, ami elveszi a tapadást.

Az első réteg kötése után újabb réteg gél lakkot vihetsz fel, amit természetesen újra lámpázni kell. Kötés előtt ha szeretnél, helyezz el kristály strasszkövet, köröm ékszert, gumidíszt vagy bármilyen köröm díszítőt ami tetszik.

Végül fényzselé koronázza meg a művet, és azt is lámpázzuk. A fényzselé tartósabbá teszi, védi a gél lakkod.
Ha ragacsos marad a fényzselé, ne ijedj meg, ezt természetes. Ezt cleanerrel, és mondjuk szálmentes papírtörlő segítségével tudod fixálni.

Az alapanyagok kötési ideje természetesen attól függ, hogy milyen műkörmös UV lámpát használsz, és hogy milyen vastagon vitted föl az alapanyagokat. Sőt, még az UV cső korától is függ. Például egy újabb UV cső alatt hamarabb, egy használtabb cső alatt pedig már kicsit később kötnek meg. Azt lehet mondani, hogy az alapanyagok megkötéséhez, 9W-os UV lámpa alatt kb. 7-8 perc, a 18W-os UV lámpa alatt kb. 4-5 perc és a 36W-os UV lámpa alatt kb. 1-2 perc szükséges.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}