Movemberi körmök

És te tudod mi az a Movember? Ez egy nemzetközi mozgalom, amely azzal a céllal indult, hogy megmentse a férfiakat a saját felelőtlenségüktől. A novemberi hónapban azok a férfiak, akik fel akarják hívni férfitársaik figyelmét a prosztatarák-szűrés fontosságára, bajuszt növesztenek.

Pontosabban a hónap elején abbahagyják a borotválkozást és a hónap végére tekintélyes arcszőrzetük nő. Kevesen tudják, hogy a divatban évek óta tomboló kackiás bajusz-minta is innen ered.

Támogassuk a férfiakat, „növesszünk” mi is bajszot, de ne az arcunkra, hanem inkább a körmeinkre! Nézzünk erre néhány lehetőséget!

Gél lakk blog

Francia bajusz

Ez a körömminta úgy néz ki, hogy a francia festés két színének határára illesztjük a kackiás bajszokat. Tehát kezdünk egy francia alappal (ezt most nem mondjuk el részletesen, rengetegszer volt róla szó), majd amikor az megszáradt, pöttyöző eszközzel (pl.: pontozó lakkal) tegyünk a határvonalra két nagyobb pöttyöt feketével. Fogpiszkálóval ugyanerre a vonalra, de a körmök széle felé tegyünk két kisebb pöttyöt. Majd a nagy és kicsit pöttyöt kössük össze, úgy, hogy a körömvégek irányában rajzolunk két kis ívet, illetve a másik irányból a nagy pötty túlsó határáról indítva egy fordított, ám még kisebb ívet rajzolunk. Rajzoljuk meg a másik irányba is. Végül kitöltjük a rajzolt keretet, és amikor megszáradt fixáljuk színtelen fedőlakkal vagy fényzselével.

Bajusz a sötétben

A cím arra vonatkozik, ha fekete alapra teszünk fehér bajuszt, de bármilyen más alapra is rajzolhatunk, tulajdonképpen bármilyen színnel. A lényeg, hogy a háttérszín egy színű, és egyetlen, nagyobb méretű bajusz szerepel a körmök közepén. A bajusz rajzolási metódusa ugyanaz, mint fent.

Bajuszos körömvég

Általában világos színű körmökkel szokták elkövetni, hogy mintegy laza hanyagsággal a körmök legvégére rajzolnak a fenti metódussal aprócska bajszokat.

Pöttyözzünk bajszokat!

Nyilván a bajuszrajzolás eleve pöttyözős technikája ihlette ennek a körömmintának a kitalálóját. A világos színre alapozott körmökön készítsünk ún. polka pöttyöket. Ez az a fajta minta, ahol az egymást követő sorokban az előző sor két pöttye közé kerülnek a pöttyök. Ha ez kész, három egymás melletti pöttyre készítsük el a bajszot a fenti leírás szerint.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}