Műköröm

Igaz, azt szokták mondani a gyémánt a nők legjobb barátja, de mivel az igencsak drága mulatság, ezért nézzük a második legjobb barátot: az ápolt körmöket. A természetes hosszú köröm viszont nem mindenkinek adatik meg. Van, akinek ideje korán beszakadozik, vagy van, akinek csak szimplán csigalassú tempóban nől a körme. Ezért tökéletes megoldás a műköröm!


A műköröm az első időszakban a tipekről szólt. A tip egy kis vég, aminek köszönhetően meghosszabbítható a körmöd, ezt ráragasztják a köröm végére ezért ragasztásos technikának hívják. Akinek ez a megoldás nem szimpatikus, mivel nem tud megbékélni a gondolattal, hogy egy kis műanyag van a körmei végén, akkor annak az épített köröm való! Ehhez a technikához sablonokra van szükség, melynek segítségével a köröm hossz és körömforma könnyedén kialakítható.

Két különböző anyag közül válogathatsz. Az egyik a porcelán, ez a klasszikus műköröm. A porcelán kétkomponensű anyag, szükség van hozzá porra és liquidre, melynek tökéletes elegyéből születik meg a levegőre kötő anyag, amely a műkörmöd alapja lesz. Figyelem, profiknak ajánljuk!


A másik az építőzselé anyag. Ez már UV fényre köt meg, így sokkal könnyebben lehet vele bánni és könnyedén el is sajátítható a technika.  Az építő zselék mellett színes műköröm zselék is várnak rád, amivel színesebbé, egyedivé teheted műkörmeidet.

A műköröm együtt nől a természetes körmeiddel, ezért kinél hamarabb, kinél később megjelenhetnek a lenövések. Ekkor két választási lehetőséged van. Ha nagyon hozzád nőtt kedvenc műkörmöd, akkor érdemes feltöltetni. Ennek a lényege, hogy a műköröm és a körömágybőr közötti hézagot eltűntetik a megfelelő anyag használatával, így meghosszabbíthatod körömdíszítésed élettartamát.


A másik lehetőség az eltávolítás. Az eltávolítást mindig bízd profikra! Hiszen a reszeléssel és csiszolással súlyos károkat is okozhatsz körmeidben, ha nem megfelelő szakemberhez fordulsz. Megsérülhet körömlemezed és elvékonyodhatnak, amelynek következménye egy hosszú gyógyulási folyamat ameddig nem ajánlott a körömdíszítés viselése.

Végül ejtsünk pár szót a műköröm formáiról. A legtermészetesebb a lekerekített, ovális forma. Ez mindenkinek jól áll és visszafogott. Az igazi nagy kedvenc a szalonkocka, mely ugyan nem kelti a természetesség látszatát, viszont a francia manikűr tökéletes alapjául szolgál. A stileto az extrém stílus kedvelőinek való, ez egyigazán hegyes és igazán hosszú forma, amellyel nem lehet elkerülni a feltűnést. Valamint még szót kell ejteni az edge stílusról, melynek formája leginkább egy háztetőre emlékeztet. Ha a stiletóra azt mondtuk, hogy feltűnő, akkor az edge műkörmökkel garantáltan nem leszel szürke kisegér!


Mi megadtuk a támpontokat, neked csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd azt, hogy milyen formát, technikát és anyagot választasz műkörmeid elkészítéséhez! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}