Na és mi lesz a lábakkal?

Rengeteget írtunk már a gél lakkról, a felvitelről, a lemosásról és a pingálásról is. Eddig mindig a kezekről volt szó, pedig itt a nyár és így előtérbe kerülnek a lábak is. A lábakon a lakkzselé sokkal tovább tart mint a kezeken, hiszen nincsenek az ujjak olyan igénybevételnek kitéve, és a lábkörmök jóval lassabban is nőnek, mint a kezek körmei.

Nézzük, hogyan fessük ki gél lakkal a lábunk körmeit, hogy néz ki egy gél lakkal befejezett tökéletes manikűr?

A festéshez elő kell a lábat készíteni
Nagyon fontos, hogy a lábaink, amelyeken a köröm festve van (de amúgy festés nélkül is) gondosan ápoltak legyenek. Ehhez áztassuk be kellemesen meleg vízbe, szódabikarbónával vagy fürdősóval a lábainkat.

Ha megpuhult a bőr, körömkefével alaposan tisztítsuk meg a körmök alját és környékét, majd itatgassuk szárazra a lábat. Toljuk fel a szaruperemet a megfelelő eszközzel (lapos és kerek végű bőrfeltoló), majd éles-hegyes kaparóval távolítsuk el a körömre lenőtt bőrt is. Ha szükséges, használjunk körömbőr-eltávoltó (cuticle remover) folyadékot is. Ez nem csak esztétikailag fontos, hanem feltétele a lakkzselé a tartósságának is.

Gél lakk lábakon
A kép csak illusztráció!

Kezdjük a festést

A lábakon nem szokták bolyhozni a körömlemezt gél lakkozás előtt, talán mert az apró körmök nem olyan hajlékonyak, nem kell olyan erős tapadást előidézni. Ugyanakkor a lakkozás technikája egy picit más, mint a kezeken, hiszen a lábak körme gyakran recés, hullámos, így a körömágy felőli részen jóval többet kell tunkolni-söprögetni, hogy szép egyenletes legyen a lakkozás. A festés eltávolítása is eltér, hiszen a lábak ujjait nem áztatjuk gyűszűben, hanem csiszolóval szedjük le a nem kívánt lakkréteget.

Kenjük át a körmöket nail preppel vagy primerrel. Vigyük fel a bondert, majd lámpázzuk. Jöhet a színes réteg, lámpa, második réteg, lámpa. Mindig zárjuk le a rétegeket, azaz a köröm élét is kenjük át, és a lemez kenésével fejezzük be.

Ha díszíteni akarunk, fényzselét vigyünk fel és abba illesszük a díszeket, majd lámpázzuk, és az egészet zárjuk le fényzselével. Végül fixálóval töröljük át.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}