Ne csak a kezedre figyelj!

Nyáron a melegebb idő miatt kevesebb ruhát hordunk, és ilyenkor bizony előkerülnek olyan testrészeink is, amik máskor nem. Gondolunk itt például a lábakra, azon belül is a lábfejre, és bizony ezzel együtt a lábkörmökre, amiket sokan hajlamosak elhanyagolni, és csak ilyenkor jönnek rá, hogy ez mekkora hiba volt.
Télen a zokniban és a zárt cipőben, csizmában nem látszanak a lábkörmök, ez igaz, de sokkal nehezebb formába hozni őket akkor, ha hónapokig nem foglalkoztunk velük, és el voltak hanyagolva.
 
Érdemes tehát folyamatosan odafigyelni a lábkörmökre, akkor is, ha idegen szemek éppen nem látják őket, mert a saját dolgunkat könnyítjük meg hosszabb távon. Nem mellesleg saját magunk előtt is jobb érzés csinosnak és igényesnek lenni, nem igaz?


 
Ha nem akarsz vele sokat pepecselni
 
Ha nem szívesen foglalkozol sokat a lábkörmeid díszítésével, akkor a legegyszerűbb megoldás számodra, ha felkensz rájuk egy gél lakkot, ami hosszú hetekig szép marad. Csak arra kell figyelned, hogy ha elkezd komolyabban lenőni, akkor látogasd meg a körmöst és lakkoztast újra, vagy ha te magad is értesz hozzá, időben csináld meg. Mindenesetre elég lesz 2-3 hetente foglalkozni vele, ami igazán vállalható, ha igényes megjelenést szeretnél. A lehetőségek pedig természetesen határtalanok, mind a színek, mind pedig a minták tekintetében.
 
Ha gyakran váltogatnád a színt
 
Amennyiben nem szeretsz sokáig egyforma körmökkel létezni, inkább hagyományos körömlakkal próbálkozz. Ezekből vegyél minőségi, tartós fajtákat, amik sokáig szépek maradnak, és ne feledkezz meg az alapozó és a fedőlakk használatáról sem, így azt a pár napot bőven ki fogják bírni a körmeid, amíg újra nem fested őket.
 
És ha hibás?
 
Sokan küzdenek azzal, hogy nem kifejezetten szép a lábkörmük, és emiatt nem is szívesen viselnek nyitott lábbeliket. Ha ilyen problémád van, először is egy pedikűröst keress fel, de ha nem lehet gyorsan orvosolni a helyzetet, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy az adott területre műkörmöt rakass fel. Lábon annyira nem megszokott, de senkinek nem fog feltűnni, és hatékonyan elfedi az esztétikai problémákat.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}