Nem érsz rá? Akkor ne most körmözz!

Az otthoni körmözés mellett a két legfőbb érv az szokott lenni, hogy egyrészt olcsóbb megoldás, mint eljárni profi körmöshöz, másrészt időtakarékos. Hiszen nem kell elmenned sehová, bármikor, amikor épp otthon vagy, nekiállhatsz, így máris feleannyi ideig tart az egész, mintha odamennél, esetleg kicsit várnod is kellene.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy pillanatok alatt végezni is fogsz a művelettel. Fontos, hogy ha otthon, magadnak tervezed csinálni a körmeidet, tudd, hogy mennyi időre van ehhez szükséged, és szánj is rá annyit!
 
Eleinte tovább fog tartani
 
Ha még nem vagy gyakorlott a témában, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy eleinte bizony több időbe fog telni, míg végzel. Lehet, hogy egy alap gél lakk, mindenféle különösebb minta nélkül egy profinak megvan egy óra alatt, de neked nem lesz meg, amíg nincsenek a kezedben a mozdulatok, gondolkodnod kell, hogy melyik lépés után mi jön stb. Szóval az időtakarékosság eleinte nem igazán fog érvényesülni, sőt, több időt fogsz elvesztegetni, mintha elmennél egy körmöshöz, de hosszútávon megéri ez az áldozat.


 
Csak akkor állj neki, ha végig tudod vinni
 
De tényleg, elejétől a végéig. Saját példámon tudom, hogy nem igazán kifizetődő, ha amúgy nagyon késésben vagy, de azért mégiscsak nekiállsz gyorsan kreálni valamit. A folyamat nem véletlenül épül úgy fel, ahogy, ha nem úgy csinálod, az eredmény se lesz olyan. Aki siet, az általában kétféle megoldást tud választani:
 
  1. Kihagy lépéseket. Jellemzően persze az előkészítést, mert jó lesz az most úgy is, lényeg, hogy kinézzen valahogy a körmöm. Ez amúgy a kisebb gáz, az fog történni, hogy nem lesz túl tartós a manikűröd, de tulajdonképpen az adott napra megfelel, majd pár nap múlva megcsinálod normálisan.
 
  1. Nem várja meg, míg normálisan megszárad minden. Ezt a hibát követtem el én. Siettem, kikaptam a kezem az UV-lámpa alól, elkezdtem öltözni, és jól szétkentem a meg nem száradt lakkot. Azaz igen, a körmöm rondább volt, mintha eleve neki se álltam volna megcsinálni. Azóta valóban inkább nem állok ilyenkor neki, még mindig jobb úgy.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}