Nem tudsz egyenes vonalakat húzni? Használj díszítő csíkokat!

Szeretnél csíkokat húzni a körmödre, de sehogy sem sikerül szép, egyenes vonalakat húzni? Rendívül elegáns, egyedi körömdíszítés érhető el műköröm díszítő csíkok használatával. A csíkokat egyáltalán nem bonyolult használni.
A díszítő csíkokat aplikálhatjuk körömlakkra, lakkzselére, gél lakkra valamint színes műköröm zselére is.
 
Így használd:
  1. A szokásos módon, a kiválasztott színnel lakkozd vagy gél lakkozd be a körmödet, illetve vond be műköröm zselével.
  2. Miután a második réteg is megszáradt, helyezd a díszítő csíkot a körmödre. Mivel a szalag szélessége 1 mm, előfordulhat, hogy könnyebb egyenes végű csipesz segítségével  dolgoznod, mind az ujjaiddal.
  3. Finoman ütögesd, nyomkodd rá a körmödre. Ehhez a művelethez használhatsz narancspálcát is.
  4. A lelógó végeket vágd le körömollóval.
  5. Mivel a díszítőcsík fedés nélkül nem tartós, a felragasztás után mindenképpen vond be fedőréteggel. Ha körömlakkot használtál, fedőlakkal; lakkzselés vagy zselés körömdíszítés esetén pedig fényzselével.

 
A műköröm díszítő csíkok rendívül sok lehetőséget rejtenek magukban

Használhatod egyszerűen csak végighúzva a körmödön, egyenesen, hosszanti- vagy kereszt irányban. Jól mutat akkor is, ha egy, akkor is, ha több vonalat „húzol“ a segítségével.
 
Kiemelheted vele a körömágyhoz közel eső részt is, azaz hangsúlyozhatod vele a köröm alsó részét.  Ez esetben a köröm alsó harmadánál, középen kell elkezdeni a vonalat, és srégan lefelé haladni a szalaggal, a köröm alsó széle irányában. Ha ugyanezt ha a műveletet megismétled a másik oldalról is, háromszög-típusú díszítést fogsz kapni. Ha van kedved, az alsó részt kitöltheted egy másik színnel is, vagy tovább díszítheted strasszkővel.
 
Nagyon érdekes, geometrikus hatást érhetsz el, ha egy körmödre több díszítő csíkot húzol, keresztbe-kasul; akár valamilyen szimmetria mentén, akár teljesen spontán. Úgy is jól néz ki, ha hagyod a díszítő csíkot érvényesülni, de úgy is, ha minden így kapott kis alakzatot más-más színnel töltesz ki. Ez utóbbi esetben használj fordított technikát: először vigyél föl a körmödre egy alapszínt, majd ha megszáradt, díszítő ecsettel húzz rá egyenes kontúrvonalakat a tetszés szerint. Ha megszáradt, lakkozd be a választott színekkel a kapott alakzatokat. Miután ez a réteg is megszáradt, a díszítő csíkokat helyezd a kontúrvonalakra! Így egészen biztosan gyönyörű, hajszálpontos, elegáns választóvonalakat kapsz. Végezetül zárd le az egészet egy fedőréteggel.


 
A műköröm csíkok nem csak díszítésre alkalmasak, hanem használhatod arra is, hogy határozott  legyen a vonalad két árnyalat között. Például  azt szeretnéd, ha a körmöd alsó része kék, a teteje pedig fehér legyen. Ez esetben először vidd fel a kéket, és hagyd megszáradni. Helyezd fel a műköröm csíkot, majd óvatosan lakkozd rá a fehér réteget. Ügyelj arra, hogy ne szaladj ki a vonalból! Még a fehér szín megszáradása előtt húzd le a csíkot a körmödről – ellenkező esetben elronthatod a lakkozást. Ugyanezzel a módszerrel érheted el, hogy a körmöd egyik fele matt, a másik pedig fényes legyen.
 
Webáruházunkban több, mint 15 féle színárnyalatú díszítő csík közül válogathatsz. Van köztük többféle arany, ezüst; színesek és szivárványos átmenetűek. A szalag használatát megkönnyítheted műanyag tartó használatával, amely ugyanazon az elven működik, mint a  műanyag celluxtartó. Öt, különböző színű műköröm csíkot tartalmazó szettünk pedig most kedvezményes áron kapható.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}