Nincs karácsony fenyőzöld nélkül!

A karácsony nem múlhat el fenyőfa nélkül, illatát rögtön társítjuk a zöld színnel, amely az egész ünnepi hangulat egy fontos eleme a piros szín mellett. Legyen szó műfenyőről, vagy igaziról, minden ház fontos kellékévé válik karácsonykor, ezért a hónap másik trendszíne nem csoda, hogy a fenyőzöld!

A fenyő örökzöld ágai az élet és az állandóság szimbólumaivá váltak, reményt sugároznak és az újjászületést jelképezik. A zöld önmagában is a remény színe, ezért a kettő együtt csak még jobban felerősíti egymás hatását.
Az örökzöld fa tisztelete a kereszténységnél jóval régebbi időkre nyúlik vissza, egészen az egyiptomi, római, kelta kultúrákig.

Néhány forrás szerint középkori szokás volt, hogy egy fiatal fát vágtak ki, ami az ifjú élet feláldozását jelképezte, hasonlóan Jézushoz, aki fiatalon áldozta fel életét az emberekért.

Sok egyéb legenda kötődik a karácsonyfához, például hogy Luther Márton állított gyermekének először karácsonyfá, valamint hogy karácsonyi piramist állítottak először fel, amit a 18. századi Németországban kezdtek először gallyakkal díszíteni. Akárhogy is volt, mára már a keresztény kultúrkörhöz tartozó országokban mindenhol szokás karácsonyfát állítani.

Körömdíszítésed is tündökölhet zöldben, ráadásul a karácsonyfa motívumot sem kell mellőznöd, az akril hatású matricáknak hála!

Körömdíszítési tipp: Karácsonyból sosem elég! Vegyítsd bátran körömdíszítésedben a két ünnapi színt, a fenyőzöldet és a hajnalpirosat!

Vásárlási segédlet:Most mindkét szín árnyalatait akciósan beszerezheted a mooonbasanails.hu webáruházból! >>

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}